"Tågen i bakkerne" er godt på vej

Professionelle, lokalbefolkningen og højskolens elever i gang med læseprøverne til årets store egnsspil

11. april 2017:

På Djurslands Folkehøjskole i Drammelstrup nær Tirstrup er alle de medvirkende i fuld gang med forberedelserne til dette års egnsspil: "Tågen i bakkerne", som 24. maj får premiere ved dødishullet Tremosegård på Mols. Tremosegård kommer til at danne en særegen og stemningsfuld naturkulisse om forestillingen.

"Tågen i bakkerne" er totalteater - og fortællemæssigt en fortsættelse af sidste egnsspil, "Myten om stenene", som i 2016 blev spillet ved Porskær Stenhus ved Agri. Dengang handlede det om kærlighed, frygt og overmenneskelige kræfter. I år er det en dramatisk historie om tre normer, der har forladt et spædbarn, som de afleverer til Elverfolket, som danser på søen.

Freja er sammen med sin heksemor Sigrid og sin udviklingshæmmede storebror, Timo, på jagt efter dem, der tegner spor i sandet.

Er det et spor, de skal følge og afsløre, eller er det skræmmetegn, som skal holde fremmede på afstand?

Inklusionen er lykkedes
"Tågen i bakkerne" er en musikalsk egnsfortælling, skrevet af idémageren, komponisten, forfatteren og højskolelærer Mai Wied.

Hun er stolt af, at Djurslands Folkehøjskole i dén grad er lykkedes med inklusion af skolens udviklingshæmmede elever, lokalbefolkningen og professionelle skuespillere, sangere og dansere fra Djursland.

Side om side skaber alle disse involverede en totalteaterforestilling med 250 medvirkende, som Mai Wied vil trække et endnu større publikum end "Myten om stenene", der blev set af over 1000 tilskuere.

Sammen er vi stærkere
Ikke mindre end fem kor medvirker i et større korarrangement. Der er samlet et mindre strygerorkester, og en rollespils-efterskole står, undervejs i den mytologiske fortælling om Djursland, for et større krigsoptrin.

 "Sammen er vi stærkere kunne være motto, vi arbejder under," siger Mai Wied, der glæder sig over den megen ros, som strømmer fra de mange lokale kræfter på Djursland, som er vendt tilbage for at spille teater sammen med de professionelle og højskolens elever.

Med de mange samlede kræfter er det arrangørernes håb og forventning, at endnu flere vil drage ud i naturen for at opleve dette festfyrværkeri af livsglæde og engagement.

Nedenfor kan du se en video fra den første læseprøve:

Fakta:
"Tågen i bakkerne" spilles ved Tremosegård 24.-27. maj.

Som sidst instruerer Pierre Miehe-Renard, der ved sin side har movement director Vittoria Lasorella. I hovedrollerne ses Carla Høeg Mikkelsen og Martin Vestergaard.

Forestillingen med cirka 250 medvirkende er økonomisk støttet af fonde, firmaer og puljer, som støtter sociale, kulturelle og friluftsarrangementer - bl.a. Spar Nord Fonden, Fijoloca Fonden, Nordeas Lokalfond, Djurslands Bank, Koda Dramatik samt kommunerne i Norddjurs og Syddjurs.

Facebook: https://www.facebook.com/taagenibakkerne/