Video: Syddjurs spillede dansk på mange forskellige måder

6. november 2018:

Spil Dansk Ugen blev i Syddjurs Kommune markeret med et væld af arrangementer, hvor dansk musik, i nogle tilfælde krydret med inspiration udefra, blev hyldet med koncerter, kabaret og workshops.

Nedenfor kan du se små videoreportager fra et lille udsnit af arrangementerne.

God fornøjelse!

Familiekoncert med Moussa Diallo Trio

Klip fra Moussa Diallo Trios familiekoncert i Spil Dansk Ugen.
Moussa Diallo fortalte historier i Kulturhotellets café og hyggede om børn og voksne med iørefaldende sange, spillet på afrikanske instrumenter.
Moussa Diallo kommer oprindeligt fra Mali men har boet i Danmark siden 1970'erne.

BENNY på Kulturhotellet i Rønde

Kulturhotellets teatersal var fyldt til sidste plads, da Allan Høier, akkompagneret af Erik Exel Wessberg, underholdt med den underholdende og rørende cabaret om nys afdøde Benny Andersens liv og sange.
Reportage fra "Musik i Røndes" arrangement, der er del i Spil Dansk Ugen, støttet af Syddjurs Kommune.

Rapolitics - hiphop og demokratisk mod

De to ungegrupper, Syddjurs Egnsteaters Værelze 313 og Demorådet, mødtes fire timer på Kulturhotellet i Rønde med to rapcoaches fra organisationen Rapolitics.
Under temaoverskriften "Hiphop og demokratisk mod" lærte deltagerne gennem workshoparbejde at omsætte tanker og meninger til rim og rap-tekster.

Klassisk musik i Børnehøjde

En koncert for børnenes forældre afsluttede samarbejdsprojektet "Klassisk i Børnehøjde" mellem børnehaven Kastanjehuset i Mørke og Kulturskolen Syddjurs. På Solgården i Mørke kunne forældrene opleve den glæde og fordybelse i musikken, som er kommet ud af rytmikundervisning og workshops på Kulturskolen og Kastanjegården. Børnene har mødt den klassiske musik live, har lyttet og spillet på rigtige instrumenter og alle har uanset alder haft uforglemmelige oplevelser sammen.

Selv om Spil Dansk Ugen officielt er slut, er der fortsat flere arrangementer under denne "hat" i Syddjurs. Se selv på: https://oplevsyddjurs.dk/