Velkommen til rejsegilde på Byens Hus i Mørke

Kom og se byggeriet og få idéer til, hvordan du kan bruge de nye muligheder i huset

23. august 2018:

Længe har der stået et aftryk af Byens Hus i beton. Nu har fundamentet fået selskab af spærkonstruktionen, og konturerne af Byens Hus i Mørke aftegner sig mod himlen. Facadeelementerne er snart monteret, og fredag 31. august inviterer udvalget for Plan, Udvikling og Kultur til rejsegilde med øl, vand og pølser.

”Vi i udvalget glæder os meget til at se både håndværkere og byens borgere til rejsegilde, ” siger Riber Hog Anthonsen, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur. 

”Jeg håber, at alle i byen vil deltage i rejsegildet. Vi får noget af det, rigtig mange byer gerne vil have: Et moderne, flot forsamlingshus til gavn for alle borgere. Det håber jeg, at borgerne vil tage vel imod ved at komme til rejsegildet,” siger udvalgsformanden.

Medlemmer kan låne huset med rabat
Formanden for Byens Hus, Rasmus Scharling Toft, fortæller, at Byens Hus kan bruges af alle. Der vil blive en bookningsordning, og man vil kunne låne huset uden beregning til offentlige arrangementer.

”Foreninger og lignende kan låne huset til deres aktiviteter uden beregning, og det bliver også muligt at leje huset til private fester og arrangementer, hvor der opkræves entré. Medlemmer af Byens Hus kan leje huset med rabat,” fortæller formanden for Byens Hus.

Rasmus Scharling Toft oplyser, at man allerede ved rejsegildet kan blive medlem af Byens Hus. Pris for en hel husstand er 250 kr. og 125 kr. for enlige.

Repræsentanter for arbejdsgruppen, bestyrelsen og Syddjurs Kommune vil være til stede hele dagen og vil kunne fortælle om byggeriet. På den måde kan alle få mulighed for at opleve huset, allerede inden det står færdigt, se hvordan huset kommer til at se ud - og hvad huset kan bruges til.

Ved rejsegilderne kan man høre om, hvordan man kan blive en del af organiseringen bag Byens Hus og kan bidrage til indretningen og udformningen af udearealerne.

Fakta om rejsegilde:

Der bliver hele to muligheder for at komme til gilde: Klokken 11.30 (hvor håndværkerne er med) og klokken 17.00. Alle borgere er velkomne ved begge arrangementer.

Fakta om Byens Hus:

Byens Hus i Mørke er en del af Områdefornyelsen af Mørke Bymidte og Forsøgsprojektet Bymidter under Pres. Adressen er: Byens Hus i Mørke. Ebeltoftvej 7, 8544 Mørke.

Projektet har fået tilskud til forsøg med cirkulær økonomi og genbyg, dvs. genanvendelse af bygningsmateriale fra nedbrudte ejendomme i Mørke.

Genbyg-elementerne i Byens Hus omfatter mursten til indvendige vægge og gulve, gulvbrædder og loftsplader til beklædning på vægge, gulve og lofter, indvendige døre, radiatorer, sanitet og inventar i øvrigt.

Syddjurs Kommune er bygherre på projektet, indtil råhuset står færdigt. Herefter vil det blive overdraget til bestyrelsen, der sammen med Syddjurs Kommune vil have ansvaret for at huset bliver gjort færdigt og indrettet med brug af genbyg-materialer.

Byen står selv for drift og vedligeholdelse. Bestyrelsen for Byens Hus blev stiftet i januar 2017 og har deltaget i møderne omkring byggeriet lige siden.

Der er indkaldt til generalforsamling i Foreningen Byens Hus 12. september 2018 kl. 19.00 på Mørke Landevejskro.