Syddjurskunstneres påskeudstilling på Fuglsøcentret

Tema for årets udstilling er "CITAT"

1. marts 2018: Når foreningen Syddjurskunstnere  torsdag 29 marts 2018 for tolvte gang slår dørene op for den traditionsrige Påskeudstilling på Hotel Fuglsø (som Fuglsøcenteret har skiftet navn til ) vil det i år være med endnu flere deltagene kunstnere end sidste år.

Foreningen  består af en gruppe professionelle kunstnere, der repræsentere rigtig mange grene og genre inden for de kunstneriske fagområder. Alle med det til fælles at de er bosat i Syddjurs Kommune. 

Selv om mange af  foreningens medlemmer udstiller og arbejder nationalt og internationalt i mange andre sammenhænge, har Påskeudstillingen altid været ”den store” begivenhed.

Citater vi dagligt støder på
En udstilling som de enkelte kunstnere i foreningen bruger meget tid og mange kræfter på at få løftet til et højt kunstnerisk niveau. Således også i år, hvor kunstnerne op til årets udstilling har arbejdet under temaet "CITAT".

"Et citat er en gentagelse af en sagt eller skrevet udtalelse. De klassiske citater tilskrives jævnligt historiens personligheder, fra den antikke Aischylos til nutidens Trump. Vores historie er fuld af citater, de bruges så vel som misbruges, til at beskrive eller kommentere tidsånden," siger Simon Aaen, Syddjurskunstnere.

"Et citat kan skabe rum for refleksion og nysgerrighed, endda hjælpe og vejlede mennesket når livet nogle gange kører ud af skæv kurs. Ligesom et positivt ord pludselig kan få nogen til at smile, kan vores tanker inspireres af det klare og indsigtsfulde citat".

Hvad Syddjurkunsterne har fået ud af deres arbejde under temaet “CITAT” bliver vist frem på fællesudstillingen i den store sal, Ovalen.

I Fuglsøcentrets øvrige lokaler, kan en lang række separate udstillinger af foreningens enkelte kunstnere opleves.

Her er billedkunsten, keramikken, vævning, papir og fotokunsten bl.a. repræsenteret.  Det særlige ved netop denne udstilling er, at de enkelte kunstnere selv er til stede i udstillingsområderne, så man som besøgende har mulighed for at møde kunstnerne og få en dialog omkring kunsten og dens udtryk.

Hvor: Fuglsøcentret, Dragsmur 6, 8420 Knebel

Hvornår: Fernisering 28. marts kl. 17-19

Åbningstider: 29. marts til 2. april kl. 10-17

Entré: 25 kr.

Links:

Syddjurskunstnere

Billeder og video fra sidste års udstilling

Præsentation af to kunstnere, der deltager på årets Påskeudstilling

Billedkunstner Winnie Meisler

Winnie Meisler, der netop har offentliggjort det nye borgmesterportræt af den afgående borgmester i Syddjurs Kommune 2014 – 2017, Claus Wistoft, deltager på årets store påskeudstilling med en serier malerier inspireret af temaet ”Citat”.

Hun fortæller selv om sine værker på årets påskeudstilling, at hun i sine malerier på lærred og collager, kredser omkring eksistentielle citater, der igennem årene har haft afgørende betydning for hendes eget åndelige såvel som kunstneriske liv.

"Store tænkere/filosoffer/forfattere/billedkunstnere/komponister fra hele verden - fx Leonardo da Vinci, John Cage, Pierre Teilhard de Chardin - har lagt citater til værker på udstillingen ”CITAT”."

Maleriet til venstre bærer titlen: "Jeg har ingenting at sige. Jeg siger det, og det er poesi" (John Cage 1912-1992, amerikansk komponist og musikteoretiker).

John Cage lagde vægt på tilfældet som skabende kraft, og stilheden og fraværet af lyd i enhver kreativ bestemmelse og planlægning.

Keramiker Jac Hansen

Jac Hansen fortæller selv om sit bidrag til årets påskeudstilling:

Ovalens tema i år :  ”CITAT” har inspireret mig til at finde et citat der passer til det, som jeg arbejder med i denne tid,

”Mennesket i Dyret, Dyret i Mennesket”

"I dagens debat, tales der ofte om at vi i virkeligheden  ”Bare er et Dyr som alle andre”
Lidt mere hjernebark og nogle gevaldige frontallapper ja, men Gen-forskellen til Melorme og Giraffer er lille - og forbavsende".

"Det er dejligt at blive mindet om slægtskabet, især nu, hvor det Urbane Menneske breder sig i verden og de kulturelle billeder hurtigt forandres.

Vores tusindårige samliv med Dyret går måske mod skilsmisse, men hvem ved, når genmanipulationerne muliggør udskiftning af syge organer med dyrkede Dyreorganer, så bliver vi måske - ”Gengift”/Gengift"

Jac Hansen tolker ”Mennesket i Dyret, Dyret i Mennesket” og ser fænomenet med narrative øjne.

"Fablen, Myten giver den Muntre side bedre plads. Og med et andet Georg Brandes citat :
"Ned med Dødbideriet!"

"Mit Citat om Mennesker og Dyr er taget fra Georg Brandes, men udtrykket er alment i både ny og gammel litteratur.

Foto: Keramisk skulptur. ”Eva og den frække slange”.