Horisonten i Ebeltoft åbnes 20. maj med Outdoor Dag for alle

4. maj 2018:

Ny Outdoor Dag skal markere Ebeltoft som en by midt i Nationalpark Mols Bjerge. Lokale kræfter arrangerer en aktiv dag på Horisonten, hvor foreninger og erhverv samles om at synliggøre byens aktive tilbud. Det hele foregår udendørs med aktiviteter og bålmad til store og små.

En gruppe lokale borgere samarbejder med Syddjurs Kommune og Nationalpark Mols Bjerge om at skabe mere liv og aktivitet på Horisonten. Stedet er med sin placering og bygning et naturligt samlingspunkt i Ebeltoft, og nu har gruppen taget initiativ til at skabe samarbejde og flere outdoor-aktiviteter.

“Horisonten er med sin store naturgrund et vidunderligt sted, hvor mange af byens udendørs-aktiviteter med fordel kan placeres. Området er helt fantastisk, og synliggør mange af de kvaliteter, som netop gør Ebeltoft til noget helt særligt" udtaler initiativtager Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

"Vi bor midt i naturen og har et hav af aktive muligheder, og det er præcis det vi vil vise ved at samskabe og samarbejde lokalt om den nye Outdoor Dag. Nu skal vi have fat i de lokale foreninger og borgere, og så mødes vi til liv, bålmad og råhygge på Horisonten".


Bredt tilbud af hyggelige og udfordrende tilbud

Den nye Outdoor Dag finder sted d. 20. maj 2018 kl.13.00 -20.00, hvor der vil være et bredt tilbud af aktive, hyggelige og udfordrende tilbud. Børn og voksne kan prøve rulleski, surfskate og SUP. Man kan spille fodbold og tennis. Der kan samles vilde urter, fiskes og spejderne laver bålmad. Alle kan udfordres med Outdoor Træning eller løb rundt om Horisonten med en medalje til slut. Dagen byder på meget mere og alle aktiviteter gennemføres af foreninger og private aktører i samarbejde.

“Vi kommer selvfølgelig med glade børn fra Ebeltoft IF Fodbold, og glæder os til at spille Outdoor-fodbold ved Horisonten. Det er vigtigt at vi i Syddjurs Kommune står sammen og viser at børn kan deltage i et meningsfyldt foreningsliv med et aktivitet fællesskab som det der samler børn og forældre," siger Heine Skovbak Iversen, træner i Ebeltoft IF fodbold.

"Fodbold er en af de mange muligheder der er for at man udvikler sig individuelt og som en gruppe, og samtidig med styrker venskaber og være en del af et stærkt fællesskab. Vi samler hver dag mange glade piger og drenge til fodbold og vil gerne dele den glæde og energi med alle dem der er en del af Outdoor Dagen. Som forening vil vi meget gerne samarbejde på tværs og dermed medvirke til at skabe endnu mere positiv aktivitet i området".

Udvikling af foreningerne
Natur er igen blevet et stort fokusområde inden for foreningsliv, og der tænkes ofte i helt nye muligheder når der udvikles inden for Outdoor Sport. Dette er den lokale gruppe meget bevidste om, og de bruger netop Outdoor Dagen som afsæt for at fokusere på at skabe udviklingsmuligheder for idrætsforeningerne.

“Det er vigtigt at arbejde kontinuerligt med foreningsudvikling i Ebeltoft, og have fokus på, at
vi som by har tidssvarende faciliteter der kan igangsætte og fastholde børn, unge og voksne i en sund og aktiv livsstil," udtaler Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

"Horisonten er et godt eksempel på, at vi kan retænke vores aktive tilbud, og skabe et samarbejde mellem foreningerne og områdets private aktører der styrker os lokalt. Vi håber at det kan føre til flere gode oplevelser i vores fantastiske natur”.

Programmet udvikles løbende og kan findes på https://ebeltoft-outdoor.dk/horisonten Se også https://www.facebook.com/events/181435585810768