Aprilfestival startede i fuld fart i Hornslet

16. april 2017:

Aprilfestival blev kickstartet med den store åbningsfest i Kom-Bi i søndags, og frem til og med søndag 22. april vil der over hele kommunen blive spillet professionelt teater på højt plan - for børn og unge samt deres familier.

”Dansk teater for børn og unge er kendt overalt i verden for at være af høj klasse, og voksne har også store oplevelser i vente,” understreger Aprilfestivals lokale koordinator, Nanna Graugård Jessen.

Programmet, som er husstandsomdelt, flyder da også over med over 350 gode og helt gratis kulturtilbud. Der er farvekoder på beskrivelsen af hver enkelt forestilling, så man let kan se, hvilken aldersgruppe, forestillingerne henvender sig til. Ellers kan man på billetkontoret på det gamle rådhus i Ebeltoft få gode råd om valg af forestilling.

Masser af valgmuligheder for hele familien
Allerede på den første dag blev 10.000 gratis billetter bestilt, men med 25.000 gratis billetter er der nok til alle!

Tilgår man programmet online, kan man spore sig ind på netop de forestillinger, den enkelte familie måtte ønske sig at overvære. På www.aprilfestival.dk og på mobilsitet m.aprilfestival.dk kan man søge i programmet efter dato, spillested, aldersgruppe osv. På den måde kan familien indsnævre sine valg en smule, før den endelige beslutning tages om, hvilke forestillinger, der skal bestilles billetter til.

Foruden forestillingerne i programmet, som kan bestilles af alle, spilles teater rundt omkring på skoler, daginstitutioner, plejehjem, i forsamlingshuse og talrige andre steder i kommunen.

På spillestederne er der mulighed for at få sig den sejeste ”tatovering”, og i byerne  - ikke mindst på stierne, som forbinder spillestederne (de såkaldte ”caminoer”, markeret med gule og røde prikker på programmets kort over Rønde og Ebeltoft) er der både store byrums- og naturoplevelser i vente.

Mød plakatens figurer
Du kan være heldig at møde nogle af figurerne fra plakaten og programmet vandrende omkring i fuld størrelse.

Skiftende steder opstilles nogle installationer, hvor du kan lade dig fotografere sammen med Prinsessen, Katten, Monstret eller Raketten. I nogle af installations-figurerne kan du stikke hovedet ud, så det ser ud som om du fx er Prinsessen Lisa.

På caminoerne har frivillige fra bl.a. Syddjurs Egnsteaters Værelze 313, daginstitutionerne, Ebeltoft SFO og folk fra Grenaa Produktionsskole og Center for Arbejdsmarkedsindsats Syddjurs pyntet op, så der rigtig bliver fest i gaden, ligesom der er opstillet rustikke hvilestole, fremstillet af paller, så man kan få sig et hvil på vej fra den ene teaterforestilling til den anden.

Video fra åbningen af Aprilfestival

Nedenfor kan du se en reportage fra åbningen og høre Kulturskolens kor synge hele Aprilfestivalsangen, skrevet af Hege Tokle, leder af Syddjurs Egnsteater. Koret akkompagneres af vibe Ulbrandt.