Besøg tidslommen: Middelaldermarked ved Kalø

Kong Menveds Marked formidler levende Danmarkshistorie med boder, gøgl, kamp og musik og Kalø Slotsruin som unik kulisse

24. maj 2018:

I weekenden 16.-17. juni går det endnu engang løs, når der skrues op for middelalderstemningen i Syddjurs. Massevis af middelalderentusiaster springer i tidstypiske dragter og befolker det hyggelige marked ved Kalø Slotsruin med boder og lejre, hvor man kan opleve, hvordan middelalderlivet blev levet i autentiske omgivelser og komme helt tæt på våben, dragter, værktøj m.m.

Der vil være nok af oplevelser at gå ombord i for både store og små, og som tidligere vil der være aktiviteter særligt henvendt til markedets yngste gæster.

Årets program byder på middelaldermusik spillet på instrumenter som i middelalderen og festlige gøglere. Arbejdende værksteder demonstrerer middelalderlige håndværk som for eksempel plantefarvning.

Ildhesten leverer et flot riddershow, ligesom gruppen Ulfhednir serverer et kampshow med kraft, drama og et glimt i øjet.

Lokale aktører
En række lokale kulturinstitutioner bidrager også til middelalderstemningen med aktiviteter i børnehøjde. Både Syddjurs Bibliotek, Museum Østjylland, Syddjurs Egnsteater, Kulturskolen Syddjurs og Karpenhøj Naturcenter er på banen, ligesom enkelte lokale foreninger deltager på markedet.

Kong Menveds Marked er blevet afholdt hver sommer siden 2013, hvor Kalø Slot fyldte 700 år, og har gradvist vokset sig større. Det er Syddjurs Kommunes Kulturafdeling der arrangerer markedet i samarbejde med Mjødladen.

 

TID OG STED:

16. og 17. juni kl. 10-17, Sønder Stegeløkke-pladsen, Molsvej 31 (bag ved Kalø Slotskro).

Entré: 80 kr. for voksne. 40 kr. for børn 10-16 år. Børn under 10 år fri entré. 

LINKS:

https://www.facebook.com/kongmenvedsmarked.dk/ og http://kongmenvedsmarked.dk