Syddjurs Egnsteater præsenterer "Liget og Lottokuponen"

19. februar 2018:

22. februar har Syddjurs Egnsteater premiere på sin nye krimi noir "Liget og Lottokuponen".

I de klassiske film noirs, som havde deres storhedstid i 1940’ernes Hollywood, var atmosfæren mørk og mareridtsagtig. Forestillingen låner fra klassikerne og inviterer publikum med ind i en dunkel scenografi, som spejler sindet hos flere af karakterne.

Fordi Syddjurs Egnsteater holder af genreeksperimenter, spiller humor en ganske central rolle i denne detektivforestilling.

Taler til den indre detektiv
I Liget og Lottokuponen bliver privatdetektiven Jack Danielsen opsøgt af den underskønne Lovely, som vil hyre ham til at opklare det brutale mord på hendes ven, krimiforfatteren Paul P. Umiddelbart inden Paul P. blev myrdet, vandt han et større beløb i Lotto – og Lottokuponen er endnu ikke hævet!

Jack Danielsen takker ja til tilbuddet, da han har hårdt brug for pengene, og snart bevæger han sig ind i en labyrint af utroværdige alibier, sindrige løgne, uforudsigelige forviklinger, hårdtslående mænd, smukke kvinder – og heldigvis en kvik dreng på rette sted på rette tidspunkt.

- ”Liget og Lottokuponen" taler til detektiven i os alle sammen, og jeg synes, det gådefulde er en god grund til at gå i teatret. Det engagerer publikum og får folk til at tænke med, siger Hege Tokle, Syddjurs Egnsteaters kunstneriske leder og ophavskvinden bag det oprindelige manuskript.

Nyfortolkning af "Krimi"
Den nye forestilling er en nyfortolkning af forestillingen "Krimi", som havde premiere i 2013. Dengang kaldte teateravisen.dk den for ”krimi med komisk krymmel” og skrev bl.a. ”Man bliver undervejs angrebet af den slags latter, som kommer over én, når noget bare er løjerligt morsomt eller ramt på kornet i forhold til persontegning.”

Det gør man stadig, men nyfortolkningen blander i højere grad humoren med noirgenrens klassiske kendetegn, og det er en del af forklaringen på Hege Tokles lyst til at tage udgangspunkt i et allerede eksisterende materiale.

- Med hjælp fra scenografen Christian Q. Clausen har vi arbejdet på at gøre scenografien så dyster, som vi kender den fra de klassiske film noirs, ligesom scenografien i nyfortolkningen er så dynamisk, at den bliver en levende medfortæller. Derudover har vi allieret os med instruktøren Niels Grønne, som med sit præg på manuskriptet og skuespillerne rydder ud i replikkerne og skaber mere action på scenen, forklarer Hege Tokle.

Spiller ved Aprilfestival - nu også på engelsk
Ud over at spille på dansk, vil "Liget og Lottokuponen" også komme til at spille på engelsk – som den første forestilling i Syddjurs Egnsteaters historie.

- Vi kan lide at udfordre os selv, og vi kan lide at udfordre publikum. Vi spiller mange af vores forestillinger i folkeskoleregi, og det er klart, at lærerne i 9. klasse efterspørger noget andet end lærerne i 4. klasse.

- Vi vil gerne åbne alle klassetrinenes øjne for scenekunsten, og vi vil gerne appellere med forskellige virkemidler – bl.a. ved at tilbyde engelsksprogede forestillinger, som kan bruges i engelskundervisningen. Desuden spiller "Liget og Lottokuponen" under Aprilfestival 2018, hvor der som altid kommer internationale gæster, slutter Hege Tokle.

Forsmag på forestillingen (foto og video Martin Busborg):

https://www.youtube.com/results?search_query=liget+og+lottokuponen

Information om forestillingen:

Spilletid: ca. 55 minutter

Aldersgrænse som familieforestilling: fra 8 år
Aldersgrænse som skoleforestilling: fra 10 år

Medvirkende: Kenneth Andersson, Søren Møller Pedersen og Susanne Bonde
Instruktion: Niels Grønne
Manuskript: Hege Tokle og Niels Grønne
Scenografi: Christian Q. Clausen
Dramaturg: Jane Rasch
Komponist: Keld Haaning Ibsen
Kostume: Nadjaviga Vela Eviayea Jensen

Tid og sted:

Torsdag d. 22. februar, kl. 19.00 – KulturHotellet, Rønde (billetter via syddjursegnsteater.dk)
Fredag d. 23. februar, kl. 9.30 og 12.00 – KulturHotellet, Rønde (udsolgt)
Søndag d. 25. februar, kl. 13.00 – Pavillonen, Grenaa (billetter via pavillonen.dk)
Mandag d. 26. februar, kl. 9.30 og 11.00 – Ådalshallen (udsolgt)
Tirsdag d. 27. februar, kl. 9.30 og 11.00 – Kolind+ (udsolgt)
Onsdag d. 28. februar, kl. 9.30 og 11.00 – KulturHotellet, Rønde (billetter via syddjursegnsteater.dk) - samt på Aprilfestival 15.-22. april.