Letbanefest i fem Syddjurs-byer

2. maj 2019:

Søndag d. 12. maj fejrer de fem letbanebyer i Syddjurs, at Letbanen er begyndt at køre.

Distriktsrådene fra de fem byer er i samarbejde med Syddjurs Kommune værter ved en letbanefest på alle stationer.

VIP-tog indvier stationerne
Som et led i festlighederne vil et særtog med politikere og presse rulle gennem Syddjurs Kommune mellem kl. 11 og 12. Toget gør holdt i 8 minutter på Hornslet, Mørke, Thorsager og Kolind Station, hvor borgmester Ole Bollesen vil holde tale.

I Ryomgård er der sat 20 minutter af til en lidt udvidet arrangement, hvor både borgmester Ole Bollesen, trafikminister Ole Birk Olesen og næstformand for regionsrådet Hanne Roed vil holde tale. Efter kl. 12 er der normal drift på Letbanen resten af dagen, hvor alle kan prøve en gratis togtur til Aarhus eller Grenaa.

Borgmester Ole Bollesen udtaler: "Vi har glædet os længe til Letbanen, og derfor er det en helt særlig fornøjelse at kunne fejre Letbanen den 12. maj. Det er et stort infrastrukturprojekt som nu bliver færdigt og det er  strategisk vigtigt for kommunen og for de mange borgere i letbanebyerne. Derfor er det også godt at se, at vores lokale distriktsråd har budt ind på festligholdelsen, så vi sammen får lavet en festlig dag. Mange tak for det. Husk at alle er velkomne på stationerne, og at der er mulighed for at prøve letbanen gratis hele dagen".

Folkefest med musik og underholdning
Efter stop på Aarhus-stationerne ruller VIP-toget ind på Hornslet station. Inden da  vil der i Hornslet være optog med Rosenholm Tambourkorps fra Hornslet Bibliotek til stationen. På stationen bliver der serveret gratis kaffe og kage, og spejderne sørger for grillede pølser til alle.

I Mørke vil der være stationsindvielse med musik,  konkurrencer for børn og mange andre aktiviteter. Der vil desuden være åbent i det nye Byens Hus, som ligger tæt på stationen, hvor man denne dag bl. a. kan besøge Syddjurs Kommunes  rullende bibliotek.

Ekstraordinært stop i Thorsager
Selv om Letbanen først må standse på Thorsager Station til efteråret af tekniske årsager, vil VIP-toget stadig gøre holdt på den spritnye station d. 12. maj, og Ole Bollesen vil også her indvie stationen med en tale. 

Derudover kan man møde byens forenings- og erhvervsliv til tonerne af bigbandet Unoderne. Der vil være masser af liv og aktivitet på pladsen, hvor ThorsKarate laver opvisning og Thorsager Synger står for den musikalske underholdning.

En motorcykelkortege vil hente Letbanetoget i Ryomgård og følge det hele vejen til Kolind, hvor der bliver liv og glade dage med Kafé Kolinds "Balladeband", Fitness Dans, Hit Fit og skatershow med Kraftværket.

Afsløring af bronzeskulpturen "Ud og Hjem"
I Ryomgård har Distriktsrådet rejst midler til skulpturen "Ud og Hjem", der er lavet af billedhuggeren Anders Gjerding Geertsen.

Skulpturen, der er en gave til Syddjurs Kommune, placeres foran stationen og skal denne dag både afsløres og overdrages. Der vil derudover både være musik med bandet Swingbanden, mulighed for at prøve kræfter med klatring sammen med IFM Klatreklub, og Jernbanemuseet bidrager med en udstilling.

Under hele arrangementet vil der være mulighed for at få en gratis grillpølse og kage og juice til børnene.

TV2 Østjylland livestreamer VIP-togets tur fra Aarhus til Grenå til deres Facebook-side.

Nærmere information om togtider og et mere detaljeret program findes på www.syddjurs.dk og  www.oplevsyddjurs.dk.