Masser af gratis oplevelser i vente ved Ebeltoft Kystkultur Festival

Hele familien kan glæde sig til dejlige dage i fiskerihavnen 10. - 12. august

6. august 2018:

Ebeltoft Kystkultur Festival 2018 bliver i endnu højere grad end tidligere år præget af musikalske oplevelser med glad musik og sang, ligesom gruppen bag har tænkt meget på at gøre arrangementet børnefamilievenligt.

”Og det meste er ganske gratis i kraft af sponsoraftaler og tilskud fra Syddjurs Kommune, Nationalpark Mols Bjerge, de handlende i byen m.fl.,” fortæller Anders Kristensen fra styregruppen bag den store maritime festival.

Ebeltoft Kystkultur Festival, der løber hen over hele weekenden, starter fredag eftermiddag med stemningsfuld musikalsk underholdning ved ”Ebeltoft Harmonika-Club”.

Musik og sjov action på havnen
”The Island”, der trækkes over i havnen, danner platform for forskellig musikalsk underholdning, hvor bl.a. guitarist og komponist Radik Machen, Marineforeningens slupkor og andre vil underholde publikum. Hen mod aften stiller arrangørerne en grill til rådighed, som alle kan benytte.

I teltet underholder ”Nostalgia Duo” ved en irsk aften. Man kan forudbestille irsk stuvning på festivalens hjemmeside. Vægterne synger festivalen i seng til lørdag formiddag, hvor man kan komme på sejltur med paketbåden ”Skødshoved”. Her kan man få et levende indblik i Ebeltoft Vigs søfartshistorie.

På havnen kan man opleve dykning med moderne såvel som historisk udstyr, samt lytte til swing-jazz på ”The Island” – Trioen Nyholm spiller.

Foto: Styregruppen bag festivalen

Dagen byder desuden mulighed for at deltage i en historisk rundvisning på havnen og et festligt optog gennem byen. Her kan man opleve de hjemmebyggede ”Funny Boats”, før de under stor jubel bliver søsat via en rampe til havnebassinet…

Cirkus for børnene
De hjemmebyggede fartøjer og deres mandskaber skal efter tur præstere en rutsjetur fra havnekajen ned i vandet, hvor fartøjet så gerne skulle holde sig flydende længe nok til, at mandskabet kan padle det hen til en klokke, som "skipper" ringer på for at markere, at sejladsen er gennemført. 

Børnene kan lørdag glæde sig til at se ”Cirkus Aroma”, og de musikglade kan se frem til at høre ”Harvest Moon” På ”The Island”. Aftenen slutter med dans og musik til ”Two Play” i teltet og vægtersang.

Søndag begynder programmet næsten som lørdag. Dog afløses dykkerne af Nationalpark Mols Bjerge, der indbyder til bustur til Nationalparken med fokus på den maritime kulturarv – eller et smut ud på vigen med M/S ”Skødshoved”. Så er der fiskeriauktion og afsluttende musikalsk underholdning af Mandskoret Djursland og Ebeltoft Harmonika-Club.

Håndværk og historie
Anders Kristensen fra festivalens styregruppe er glad for at kunne præsentere et så varieret program, som henvender sig til alle aldersgrupper, der vil have det hyggeligt på havnen - og måske også gerne vil lære lidt om den historie, som havnen er en del af.

På Ebeltoft Kystkultur Festival gør arrangørerne rigtig meget ud af at formidle havnens og fiskeriets håndværk og historie.

Ud over de allerede nævnte programpunkter kan publikum på havnen møde en historiker og en skibsbygger, man kan se, hvordan garn skal bindes til ruser, og hvordan fisk røges tilpas m.v.

Nyt festival-website
Især med tanke på børnenes velbefindende opstilles et bassin med ”klappefisk”. Børnene kan fiske i en fiskedam med levende fisk eller deltage i krabbevæddeløb. Det vil også være muligt at bygge et modelskib og lave kapsejlads i havnebassinet.

Melder sulten sig, er det muligt at bage pandekager eller lave popcorn over bål. På havneområdet opstilles endnu flere forskellige salgsboder end tidligere, og i nogle kan man få forskellige former for information.

Det er fx muligt at bestille kød og tilbehør til grillen, vafler, pandekager og andet spiseligt. Maden kan skylles ned med produkter fra Ebeltoft Gårdbryggeri. Der er også en gavebod, og man kan se på gamle skibsmotorer eller besøge det maritime stumpemarked.

Entréen er ganske gratis. Rundt omkring i byen kan man finde det trykte program for festivalen - og på den nye webside oplyser arrangørerne om, hvad der sker 10.-12. august på havnen i Ebeltoft: https://www.ekfestival.dk/

FAKTA:

Ebeltoft Kystkultur Festival 2018 10.-12. august arrangeres i samarbejde mellem Ebeltoft Træskibs Laug, Ebeltoft Fiskerihavns Jollelaug, Paketbåden Skødshoved, Ålekvasen Rigmor, Ebeltoft Amatør- og Fritidsfiskerforening og Havhaven Ebeltoft Vig.

Der er gratis entré.

En af attraktionerne bliver en rampe, hvor modige ”skippere” sendes i vandet i deres hjemmebyggede fartøjer. Den såkaldte ”Funny Boats” konkurrence.

Ligesom sidste år vil arrangementet få besøg udefra af entusiaster, som gerne fortæller om deres motorer, skibe og hvad de bliver brugt til, ligesom der opstilles salgs- og informationsboder, hvor man bl.a. kan snakke med Nationalpark Mols Bjerge og Museum Østjylland, købe mad, drikke, gaver m.v.