Krigsveteraner udfordres i Mols Bjerge ved VUMB

Et af Danmarks hårdeste løb er tilbage - er allerede udsolgt

19. februar 2018:

Et af Danmarks hårdeste løb er efter en stor udvikling tilbage i Nationalpark Mols Bjerge. VUMB afholdes nu i en endnu mere krævende og udfordrende udgave tættere på naturen med teltlejr og ruter i hjertet af Mols Bjerge. Arrangøren melder udsolgt og har inviteret krigsveteraner med.

En helt særlig gruppe bestående af skadede krigsveteraner fra Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt deltager i år i Vinter Ultra Mols Bjerge (VUMB), og de skal sammen med 200 andre deltagere kæmpe over høje høje og ned i dybe dale i to døgn.

Foreningen var sidste år på en lang ekspedition, Arctic Challenge, på den Grønlandske indlandsis, men udfordrer i år den unikke natur i Nationalpark Mols Bjerge. Det bliver ekstra udfordrende for veteranerne når de skal overkomme Mols Bjerges terræn med en benprotese eller psykiske mén.

Klar til at flytte sig mentalt
“Det har været et stort ønske at invitere de skadede krigsveteraner med på vores eventyr, og støtte op om fysisk og psykisk skadede mennesker der har kæmpe for Danmark. Flere af dem er nu klar til at flytte sig mentalt, udfordre sig selv igen og kan med afsæt i Soldaterprojektet være med til at sætte fokus på deres situation," siger  Thomas Kjerstin fra Ebeltoft Outdoor.

"Budskabet er, at veteraner kan være en ressource for samfundet, og disse ressourcer får de både brug for og vist frem til omverdenen i VUMB. Derfor har vi inviteret en gruppe krigsveteraner som med lidt særlige hensyn kan udfordres på lige fod med de andre deltagere i Mols Bjerge. Det bliver en helt speciel oplevelse, som dækkes af en fotograf i alle 26 timer.”

Arrangøren bag Vinter Ultra Mols Bjerge ved at det kræver mod at udvikle på et løb, som i forvejen får meget ros og omtale på landsplan.

Helt nyt koncept
Trods det at løbet har eksisteret i seks år og i 2017 var nomineret til bedste oplevelsesløb i Danmark, valgte arrangøren Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor at lukke løbet ned i 2017 for en kort periode, hvor der blev udviklet på et helt nyt koncept der krævede mod og investeringer.

“Det var vigtigt for mig at signalere til løbeverdenen, at vi sagde farvel til det gamle koncept og åbnede for et løb der nu kan udfordre løbere med færre erfaringer på kortere distancer. Det skabte kortvarigt lidt panik, og det var bestemt heller ikke en let beslutning, men jeg ønskede at løsrive konceptet og på den måde kan vi nu udvikle og fastholde en helt særlig event i Nationalpark Mols Bjerge. Det er vigtigt at vi som lokalområde kan markere os, og med et nyt VUMB er Syddjurs Kommune stadig markeret i toppen inden for løb,” udtaler Thomas Kjerstein.

VUMB vil i år foregå midt i Nationalpark Mols Bjerge, hvor de dybe dale og høje høje for alvor vil præge løbernes oplevelse af den lokale natur.

200 deltagere
Med start på Molslaboratoriet står de mere end 200 deltagere direkte i det udfordrende naturområde, og kan se frem til 2 dage med lange ruter på enten 45 eller 75 kilometer, med mindre man tager med på den nye distance der afholdes om søndagen på 20 kilometer.

Alle deltagere samles ved Bogensholmlejren ud til Ebeltoft Vig, hvor der rejses en kæmpe teltlejr, der kan rumme hele gruppen den kolde nat i starten af marts. Det bliver for alvor et møde med den unikke natur i Mols Bjerge.

Information om VUMB 3. - 4. marts 2018 (alt udsolgt):

www.vumb.dk

Film:

https://www.youtube.com/watch?v=6RfvQEAfflc

Partnere:

Ebeltoft Outdoor (arrangør)
Molslaboratoriet
Bogensholmlejren
Nationalpark Mols Bjerge
Syddjurs Kommune
DIF Soldaterprojekt
Naturstyrelsen
Lokale lodsejere