Olivia fra Hornslet Skole vandt oplæsningskonkurrencen

24. maj 2018:

Jubelen brød løs på Rosmus Skole, da Olivia fra Hornslet Skole vandt Syddjursmesterskabet i oplæsning - SiO 2018. Kammeraterne var stolte - og glade over, at vinderen gennem mesterskabet beriger klassekassen med 1.000 kroner.

Femteklasserne har længe øvet oplæsning, På Rosmus Skole gik det fra morgenstunden løs med den store oplæsnings-konkurrence. Hver af de syv skoler stillede med en oplæser til konkurrencen - og klassekammeraterne var med for at bakke op. I alt 290 spændte elever. Mange skoler havde bannere med til støtte for deres oplæser.

Først skulle hver af de syv deltagere læse den tekst op, som de havde vundet med på deres egen skole. Derefter havde de lidt tid til at øve en ukendt tekst, som de så skulle læse op.

I pausen var der boller og frugt til alle. Og de tre dommere blev sat på en hård prøve, da de skulle finde en samlet vinder af de to oplæsningsrunder. Heldigvis lykkedes det for dommerne at blive enige.

Inden vinderen af SiO 2018 blev afsløret, fik hver af de 7 deltagere bogen ”Jernprøven” af Holly Black. Det er første bind i serien ”Magisterium”. Herefter havde dommerne flot ros til alle syv oplæsere for deres fine præstation.

Dommerne:
Elisabeth Hübener. Syddjurs Egnsteater
Dorit Wium. Davs Klaus
Anne-Marie van de Weerd. Børnebibliotekar i Syddjurs Bibliotek

Sponsorer:
Rønde Boghandel
Djursland Savværk

Oplæsningskonkurrencen SiO (Syddjursmesterskab i Oplæsning) er et samarbejde mellem skolerne og folkebiblioteket.