Ny eksperimenterende kunst-, mad- og musikfestival ved Jernhatten på Djursland 24.-26. august

3. april 2018:

En gruppe lokale kunstnere, landmænd, kokke og projektmagere står bag en ny, eksperimenterende kunst-, mad- og musikfestival ved Jernhatten på Djursland nær Ebeltoft 24.-26. august.

Her vil de skabe en festival sammen med de lokale for at vise hvad Djursland byder på at natur, mad og kreativitet. Samtidig vil gruppen også teste festivalformatet af og gøre den mere grænseløs, medskabende og fjerne nogle af de skel der er mellem gæster og optrædende.

Festivalen bliver et samsurium af daglige fællesspisninger, mulighed for at komme med i marken og hente råvarer, tilberede måltiderne i fællesskab, samtalesaloner, dans, musik, kunst, fisketure, film, cirkus, bålsamlinger og gåture i naturen. Festivalen ligger ved Jernhatten - et af Nationalpark Mols Bjerges smukkeste steder ud til havet.

Langsomhed og nærvær
”Langsomhed vil være essensen af festivalen. Når tid og sted bliver opløst, er der plads til at rumme de små og store oplevelser. Vi vil skabe rum for sanselighed, nærvær og relationer. Hvor vi bruger tid på at spise og smage på maden sammen, se hinanden i øjnene, mærke naturen, lytte og danse sammen til musikken. Vi har fået nogle virkelig spændende musikere, dansere, multikunstnere og forfattere med i festivalen og det er inspirerende at mærke deres lyst og energi til at være en del af noget andet end de mange kommercielle festivaler, der efterhånden fylder rundt om i Danmark,” udtaler Anna Oline Frieboe Laumark fra arrangørgruppen.

I samarbejde med lokale producenter vil Det Grænseløse Køkken stå for alle måltider på festivalen. Det Grænseløse Køkken stod i to år for fællesspisninger i det midlertidige rum ved Maltfabrikken i Ebeltoft og har blandt andet har vundet en turismepris for at skabe nye måder at skabe møder mellem lokale og turister. Inkluderet i billetprisen er både teltplads, fuldt program, alle måltider samt fri øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri.
Festivalen er blandt andet støttet af Tuborgfondet, Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune.

Fakta:
Den Grænseløse Festival er nonprofit og eventuelt overskud vil gå til udvikling af fremtidige
festivaler.

Kunstnere, der allerede er truffet aftaler med (endnu ikke fuldt program):
Uffe Lorenzen, Powersolo, Girls in Airports, Addis Ababa Band, Brothers Moving, M€RCY, Zaar, Marais, Per Hoier, Nikolai Rosengren og Robert Carlsson, Tonny Trifolikom, Gitte Kielberg, Anton Peitersen, Marie Koch Kjærgaard, Morten Søndergaard, Eliza Boye, Hilde I Sandvold, Johannes Frieboe, Milan Foo, Kasper Buus m.fl.

Læs mere på:
www.dengraenseloesefest.com
www.facebook.com/dengraenseloesefest
Instagram: #dengraenseloesefestival