Børnekulturnat i Hornslet, Kolind og Rønde

Fredag 10. november går det løs med masser af sjove aktiviteter for børn i alle aldre

27. oktober 2017:

Børnene rundt om i Syddjurs kan glæde sig til fredag 10. november, hvor der lægges op til en spændende Børnekulturnat i Hornslet by, Kulturhotellet i Rønde og Kolind+.

I Hornslet er der under overskriften ”I en andens fodspor” aktiviteter mange steder i byen, hvor børnene kan gå på opdagelse, se og prøve en masse ting. Det hele starter ved det gamle rådhus, hvor Cirkus Aroma sætter festen i gang med et brag af et ildshow.

Herefter kan man på cirkuslegepladsen prøve liner, stylter og meget mere, inden turen går rundt i byen, hvor man kan se brandbilen, følge med bibliotekarerne ind i bøgernes magiske verden, dykke ned i et byhus’ historie, prøve gymnasternes springredskaber, gå i vikingernes fodspor m.v.

Bliver man sulten, kan man købe lækker mad i skolens madbod og samtidig støtte Hornslet Skoles sjetteklasser.

Hygge og bevægelse
Hele eftermiddagen og aftenen vil der være aktiviteter i Kolind+ for børn mellem seks og 13 år og deres forældre.

Det bliver muligt at deltage i masser af aktiviteter, alt arrangereret af byens sportsklubber, foreninger, skole og bibliotek.

Kom og prøv en lang række sportsgrene i hallen, kreativt håndarbejde og oplæsning på Biblioteket, dans så sveden springer til børnedisko og meget andet – aftensmaden kan købes i Cafe Plus.

Arrangementet rundes af med, at spejderne overnatter i hallen.

Mystiske spor på Kulturhotellet
I Rønde er temaet for Børnekulturnatten ”Mystiske Spor”.

Publikum bliver gennem mystiske spor ført rundt i en masse rum på Kulturhotellet og vil her støde på forskellige tidsperioder, som de mystiske spor passer til. Så har man en Sherlock Holmes i sig, er der lagt op til masser af mystik og hyggelig underholdning.

Det er Kulturskolen, biblioteket, Thorsager-Bregnet og Feldballe kirker samt Syddjurs Egnsteater, der i Rønde står for Børnekulturnatten, som er ganske gratis for alle, som vil være med.

Her bliver både tid til at blive underholdt og tid til at være med i forskellige workshops med musik, teater og billedkunst. Man kan undervejs lytte til musik fra et 80-mands orkester, og hos kirkerne skal man gøre noget, som engang blev gjort i en helt speciel tid. Biblioteksfolkene lægger op til sjove aktiviteter, som bringer små og store tæt på en spændende tid.

Alle gæster bedes starte i cafeen, hvor man selv skal samle de mystiske spor og derefter gå efter dem i huset.

Bliver man sulten undervejs er der mulighed for at købe mad i cafeen ved restaurant ”Æbeltoft”, som har lovet at komme med forskellige lækkerier.

Kom og vær med, opfordrer udvalgsformanden
Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, opfordrer børnefamilierne til at bakke op om arrangementet og få nogle spændende timer med børnene:

”Børnekulturnatten byder i 2017 versionen endnu engang på et festfyrværkeri af kunst, bevægelse og aktiviteter, som kommunens foreninger og kulturelle institutioner lægger kræfter i. Det imponerer mig gang på gang, hvad der bobler frem af tilbud. Også ting, man ikke anede, kunne lade sig gøre. Jeg håber rigtigt mange vil deltage og få en anderledes oplevelse”.

BØRNEKULTURNAT FREDAG 10. NOVEMBER:

Hornslet: 17.00-20 med start ved det gamle rådhus.
Kolind+: 15.00-22.00 for børn mellem seks og 13 år samt forældre.
Kulturhotellet i Rønde: 17.00-19.30 – alle er velkomne.

 

LINKS:

https://syddjursbibliotek.dk/bibliotek/hornslet

https://syddjursbibliotek.dk/arrangementer/boern/boernekulturnat-i-kolind

http://www.kuls.dk/