Nyt efterårsprogram fra Syddjurs Bibliotek

Andersledes arrangementer med gode samarbejdspartnere

7. august 2018:

Biblioteket er ikke blot et hus fuld af bøger. ”Vores opgave med at uddanne, demokratisere og formidle kan ske ved hjælp af mange forskellige redskaber, hvoraf ”den fysiske bog” blot er ét af dem.” Sådan skriver lederen af Syddjurs Bibliotek, Claus Pettersson, i sit forord til bibliotekets efterårsprogram, der netop er udkommet.

Kulturoplevelser er derfor også en vigtig del af Syddjurs Bibliotek, og det ses tydeligt i det nye efterårsprogram.

Litteraturformidlingen har naturligvis en stor plads i programmet med blandt andet booktalks, højtlæsning for voksne, bustur til Bogforum, Læsekredsaften, Stille Læsning og foredrag med forfattere som Dorthe Nors (billedet), Mich Vraa, Jesper Wung-Sung og Agnete Friis.

Brexit og børnekulturnat
Derudover venter også mere ”skæve” arrangementer så som det satiriske ”Brexit Sucks” med The Scottish Falsetto Sock Puppet Theatre, som finder sted i Rampen i Ebeltoft og Digte. Uden pis med komikeren Niels-Peter Henriksen på Hornslet Bibliotek.

For børnene venter blandt andet kreative workshops, leg med robotter, te-selskab, teaterforestillinger og Børnekulturnat.

Størstedelen af arrangementerne sker i samarbejde med både nye og gamle samarbejdspartnere, og mange af arrangementerne finder sted uden for bibliotekets fysiske rammer ude omkring i kommunen. For eksempel er der foredrag med forfatter og journalist Jesper Gaarskjær på Molsskolen i Knebel, Stille Læsning i Sletterhage Fyr og forfatterforedrag Jesper Wung-Sung på Kulturhotellet i Rønde.

For biblioteket er ikke kun bøger og heller ikke kun et hus. ”Bibliotek er noget, vi gør sammen”, som Claus Pettersson udtrykker det.

Efterårsprogrammet kan hentes på bibliotekerne eller ses på syddjursbibliotek.dk, hvor der også kan bestilles billetter. En onlineversion af programmet kan også ses her: https://issuu.com/syddjursbibliotek/docs/program_efter_r_2018_issuu