Masser af bål, oplevelser og aktiviteter ved Nationalpark Bålfestival

Karpenhøj og en række samarbejdspartnere byder 19. maj på en dag meds udendørs sjov og hygge

16. maj 2017:

Karpenhøj Naturcenter indbyder pinselørdag, 19. maj, på masser af udendørs oplevelser for hele familien: Nationalpark Bålfestival.

Sammen med en række samarbejdspartnere lægges op til en dag i bålets tegn, hvor store som små kan deltage i en masse aktiviteter, både med udgangspunkt i friluftsliv og bålmad.

Man kan fx klatre i træer, skyde med bue og pil - og sågar overnatte i medbragte telt, hvis man har lyst til det.

Følg røgen og duften
Ild, bål og lokale råvarer er i fokus på den kulinariske front, når duften fra de mange madbål breder sig i Mols Bjerge, og festivalgæster kan følge duften, røgen og de rustikke skilte – for lige rundt om hjørnet i det næste haverum venter nye kulinariske oplevelser.

De kan finde bålmad lige fra nordisk friluftsmad over eksotiske retter til gourmet – og der er hyggeligt fællesskab omkring bålene i et magisk istidslandskab højt oppe i bjergene med udsigt ud over Ebeltoft Vig.

Festivalen har både et kulinarisk program og et natur-aktivitetsprogram. For begge gælder, at bålet er i centrum. Der er oplevelser for både børn, unge og voksne - oplevelser, der samler mennesker på tværs af alder.

Vi mødes på markedspladsen
Dagens naturlige samlingspunkt er markedspladsen, hvor blandt andre fødevarenetværket Molbordet præsenterer et væld af lokale kvalitetsprodukter i de opstillede boder ved den centrale bålplads.

Man kan også møde vildmarksguruen Jon Jensen. Han er kendt fra DR-udsendelsen ”Alene i vildmarken”, som han vandt i første sæson efter ikke mindre end 45 dage.  

Sidst på eftermiddagen er der et sceneskifte, da aktiviteter og markedsplads lukker ned, hvorefter scenen sættes for fællesspisning og aftenhygge.

Fakler og fællessang
Efter middagen vil der være fakkeloptog, fællessang og bålhygge – og mulighed for at gå linen ud og overnatte i naturen. Både fællesspisning og overnatning er tilkøb.

Blandt de madkunstnere, der deltager hele dagen og aftenen, er Jakob Vinkler fra madhuset SMAG og Institut for Måltider. Han står bag en række nytænkende og vilde madprojekter.

Jakob deltog i blandt andet meget aktivt i Kulturby 2017 og blev tidligere på året hædret med prisen ”Innovation i turismen” til Region Midtjyllands TurismeVÆKSTpris-konference.

Nu kommer han på Nationalpark Bålfestival og tryller med mad og mennesker, for Jakob Vinkler har altid haft fællesskabet i fokus sammen med maden.

Fra østers til kafferistning
Ved mange af madbålene er det muligt for gæsterne selv at tage aktiv del i tilberedningen.

Måske man selv vælger topping til en nyplukket østers for derefter at grille den på bålet, eller måske man vil opleve kaffe, som ristes over ilden.

Ved andre bål vil en smuk servering kunne nydes sammen med en fortælling eller guitarspil.
Lokale foreninger og frivillige friluftsfolk vil sørge for ekstra liv mellem madbålene, så børn og voksne kan opbygge ny appetit ved at lære at slå ild, deltage i konkurrencer, skyde med bue og pil, klatre i træer og meget andet.

Som nyhed varmer skolebørn op til festivalen med læring om bål, ild og bæredygtighed, og deres produkter vises frem på selve festivalen.

FAKTA:
Bålfestivalen finder sted pinselørdag den 19. maj fra kl. 11.

Karpenhøj Naturcenter holder Nationalpark Bålfestival sammen med blandt andre SMAG, Institut for Måltider, Molbordet, Egens Overgaard Chokolade og mange andre lokale leverandører af mad med glæde samt Nationalpark Mols Bjerge og Syddjurs Kommune.

Kom og bliv forundret over ildens magi - og de spændende retter man kan tilberede over bål hos Karpenhøj Naturcenter, Dragsmurvej 12, Knebel.

Hør fortællemestrenes dragende historier om ild og mytologi.

Smag på Nationalpark Mols Bjerge og mød de lokale ildsjæle.

Adgangsbillet 11-17 for 40 kr. - forsalg eller i døren. Børn u. 12 år gratis.  

Mad og drikke kan købes på festivalpladsen.

Mulighed for tilkøb af fællesspisning og overnatning.

Booking på bålfestival.dk

Spørgsmål på info@karpenhoej.dk eller telefon 86352804.