Innovative legebørn bag anderledes markedsføring i 4D

Worth Keeping i Kolind er blandt de mange lokale erhvervsfolk, der støtter Aprilfestival 2018

22. marts 2017: Aprilfestivalens plakater, postkort, bannere, program m.v. har en skjult funktion: Ved at scanne materialet med din smartphone kan indholdet på magisk og overraskende vis gøres levende med appen 4Dscan!

Anne Steen og Janne Damborg, ejere af virksomheden Worth Keeping i Kolind, er de innovative reklamefolk bag teknikken, der fører tryksagerne og den digitale verden sammen, så de får mere end dobbelt effekt. Deres virksomhed har støttet og leveret løsningen til Aprilfestival i samarbejde med plakatkunstner Schannie Wridt, Teatercentrum og Syddjurs Kommune.

”Vi støtter Aprilfestival, fordi vi begge er nogle store legebørn, og jeg har arbejdet med teater til både børn og voksne foran og bagved scenen. Teater ligger mit hjerte meget nær, og det er en fantastisk begivenhed at få til kommunen: Verdens største teaterfestival. Det er en oplagt brandingmulighed for kommunen til at få opmærksomhed og styrke turismen – det kan ikke være bedre,” siger Anne Steen.

Forstærket virkelighed i en ekstra dimension
”4Dscan handler om levende markedsføring og bygger på samme teknik som fx Pokémon Go, såkaldt forstærket virkelighed (Augumented Reality). Man kan trylle et ekstra visuelt lag frem i sin egen virkelighed – her en film fra et postkort eller en plakat,” forklarer Janne Damborg. ”Det tilføjer en ekstra dimension”.

”Print er stadig det mest effektive medie. Til gengæld er video et must for enhver virksomhed,” supplerer Anne Steen. ”Hver især er de stærke kommunikationsformer, og kombinerer vi de to verdener – print og en video eller animation, så har du mulighed for langt større effekt og respons”.

”Alle, der har prøvet at scanne, husker hvad de set har set, fordi de både hører, ser og rører ved tingene. På den måde triples effekten op. Og det er enkelt og hurtigt for brugeren, som bare skal hente appen ned på telefonen, så kører det”.

4Dscan kan bruges til næsten alt
Innovations- og designvirksomheden Worth Keeping har taget dansk patent på 4D kort og lavet 4D markedsføring for bl.a. Danske Spil, Northside Festival, COOP og flere levnedsmiddelvirksomheder i Danmark.

Worth Keeping er også nået ud over landets grænser til bl.a. det mexicanske nationalmuseum med sin anderledes markedsføring.

Worth Keepings app kan bruges til små som store kampagner, og målet for Anne og Janne er, at netop 4Dscan bliver den alment brugte app af sin slags, så brugeren kun behøver én app.

Mange virksomheder bakker Aprilfestival op
Flere andre lokale virksomheder har på forskellig måde støttet op om Aprilfestival. Kvadrat har bl.a. åbnet sit showroom for forestillinger, og Aprilfestival har fået adgang til et udvalg af tekstiler til kostumer og festivalpynt.

Syddjurs er kendt for at producere gode råvarer, lækker og spændende mad, og Aprilfestival 2018 støttes således af SMAG, Ebeltoft Gårdbryggeri, Småkageriet, Mols Organic, Molsbolsjer og Bageriet i Hornslet.

Museum Østjylland har åbnet Det Gamle Rådhus i Ebeltoft til brug for billetsalget, Fregatten Jylland og Kom-Bi lægger som Kvadrat og Fuglsøcentret lokaler til dele af festivalen og har desuden doneret billetter til udlodning under festivalen.

Også Glasmuseet, Ree Park, Djurs Sommerland, Nationalpark Mols Bjerge, Ebeltoft kulturhus og Den Europæiske Filmhøjskole har bidraget med billetter. Karpenhøj Naturcenter har også bidraget med billetter til bålfestivalen.

Bag Aprilfestival står Syddjurs Kommune, Syddjurs Egnsteater og ikke mindst Teatercentrum.

Video:
Sådan henter du 4Dscan appen til iPhone:

Video:
Sådan henter du 4Dscan appen til Android:

Nyt: Sidst i animationen kan du klikke dig videre til onlineudgaven af Aprilfestivalprogrammet!

Fakta om Aprilfestival:
Aprilfestival er verdens største turnerende teaterfestival med forestillinger for børn og unge.

Teaterfestivalen afvikles i år i samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Teatercentrum 15.-22. april.

Teatercentrum er en selvejende institution under Kulturministeriet og arbejder for at sikre børn og unge oplevelser med professionel scenekunst for store og små.

Over 100 professionelle teatre optræder på festivalen med 150 forskellige forestillinger.

Der uddeles i løbet af festivalen 25.000 gratis billetter, som kan bestilles på www.aprilfestival.dk fra 10. april eller hentes på det gamle rådhus i Ebeltoft fra 16. april.

Festivalen rykker desuden ind på alle skoler og i alle daginstitutioner og har som målsætning, at alle børn i kommunen oplever teater mindst én gang i løbet af festivalugen 15.-22. april 2018.

Bliv frivillig på Aprilfestival 2018:

Åbne frivilligmøder – kom og hør mere om at være festivalfrivillig:

4. april kl. 17-18 på Rønde Bibliotek

5. april kl. 17-18 i Aktivitetshuset i Ebeltoft

Tilmeld dig på www.aprilfestival.dk

Eller kontakt aprilfestival@syddjurs.dk

Vi glæder os til at skabe et brag af en festival sammen med dig!

Opgaver for frivillige:

Vi får blandt andet brug for hjælp til oppyntning, caféopbygning, barsalg og vejvisning, som værter på spillestederne, praktiske hænder for teatrene og chauffører for festivalens gæster.

Du kan som frivillig være med til at give teatrene og publikum en uforglemmelig festival.

Mere om Aprilfestival:

https://www.facebook.com/aprilfestival.dk/

http://www.aprilfestival.dk/