Kom og vær med som frivillig på Aprilfestival

Sjovt og givende at være med i et fællesskab om den store event for hele familien

15. marts 2018:

”Det er fedt at være frivillig,” siger Maja Birkmand og Oskar Andersen, elever på Rønde Gymnasium. Sammen med kammeraten Niels Koch har de meldt sig som frivillige på Aprilfestival.

”Det er interessant og sjovt, så hvis man holder af teater – og at være med til at bygge en festival op - er det bare enormt,” fortsætter Maja.

Oskar uddyber sit svar med, at frivilligheden også handler om at få frihed under ansvar i forhold til at løse nogle opgaver på en festival, der giver adgang til teateroplevelser - også bag kulisserne. Frivilligheden kan desuden være god at have på CV’et, hvilket kan tale for, at netop unge melder sig som frivillige.

Den største kulturelle begivenhed i Syddjurs
”Det er sjovt at få ting til at fungere, uanset om det er en lokal skoleforestilling, man får sat op på sin egen skole, eller som i dette tilfælde ved verdens største turnerende børne- og ungdomsteaterfestival,” fortsætter Niels.

”Det er nok noget af det største, man kan opleve. Jeg tror ikke, at Syddjurs Kommune kommer i nærheden af noget større kulturelt. Det er vildt, når der samles så mange teatre og passionerede, dygtige folk på et forholdsvis lille geografisk område i én uge. Det er fedt at være med til!”.

De unge vil gerne opfordre andre til at melde sig som frivillige. Blive en del af fællesskabet med både andre frivillige og deltagerne på festivalen.

Bliv et vigtigt tandhjul i en stor maskine
”Nogle gange er der for få unge med,” bemærker Maja. ”Det er synd, fordi det er en oplevelse. Det er fedt at give noget til folk. Man giver sit arbejde og er med til at bygge en festival op, og så kan man til sidst se, at det fungerer. Der kommer folk og ser det. Det er da bare fedt”.

”Det er noget med at skabe konkret værdi,” tilføjer Niels, der ligesom de to andre unge har erfaring fra lignende arrangementer.

”Om to, tre eller ti år kan man kigge tilbage og sige, at godt nok spillede jeg en lille rolle, som et lille intelligent tandhjul i et stort, flot maskineri, men hvis jeg ikke havde været der, var det ikke blevet til noget - og det ville være synd for en masse mennesker, som har fået noget ud af det som publikum”.

En berigelse og en stor gave
I Rostved har den pensionerede børnebibliotekar, Anne-Marie Foged, også meldt sig som frivillig.

”Jeg har gode oplevelser fra tidligere børneteaterfestivaler i Grenaa og København. Man møder nye, søde og engagerede mennesker, som man ikke ellers ville møde. Det er en berigelse og en stor gave”.

Anne-Marie glæder sig til at være en aktiv del af den store og sprudlende festival og komme bag kulisserne af et stort og kompliceret ”maskineri” med over hundrede forskellige forestillinger og mange magiske rum, hvor børn såvel som voksne kan blive overraskede, glade og bevægede i det levende møde med dygtige skuespillere.

”Så jeg kan kun opfordre andre til at være med,” siger Anne-Marie, der lokalt er frivillig i et bladudvalg og som lektiehjælper på sprogskolen i Rønde.

”Når man bevidst har valgt at bo på landet, kan man næsten ikke bo der uden at deltage. Her sker ikke noget af sig selv. Til gengæld kan vi få det rigtig sjovt, hvis vi laver noget sammen. Aprilfestival er en stor og fin idé at hoppe med på som frivillig”.

Bliv frivillig på Aprilfestival 2018:

Tilmeld dig på www.aprilfestival.dk

Eller kontakt aprilfestival@syddjurs.dk

Vi glæder os til at skabe et brag af en festival sammen med dig!

Vi afholder informationsmøder om Aprilfestival 2018 for alle – tilmeldte som ikke-tilmeldte frivillige.

Her bliver der mulighed for at høre mere om festivalen, stille spørgsmål og møde nogle af festivalmedarbejderne. Møderne ligger på følgende dage:

  • Ebeltoft (i Ebeltoft Kulturhus - Kulturministeriet) 5. marts, kl. 19-20
  • Rønde (på Kulturhotellet) 6. marts, kl. 17-18.

Opgaver for frivillige:

Vi får blandt andet brug for hjælp til oppyntning, caféopbygning, barsalg og vejvisning, som værter på spillestederne, praktiske hænder for teatrene og chauffører for festivalens gæster.

Du kan som frivillig være med til at give teatrene og publikum en uforglemmelig festival.

Fakta om Aprilfestival:

Aprilfestival er verdens største turnerende teaterfestival med forestillinger for børn og unge.

Teaterfestivalen afvikles i år i samarbejde mellem Syddjurs Kommune og Teatercentrum 15.-22. april.

Teatercentrum er en selvejende institution under Kulturministeriet og arbejder for at sikre børn og unge oplevelser med professionel scenekunst for store og små.

Over 100 professionelle teatre optræder på festivalen med 150 forskellige forestillinger.

Der uddeles i løbet af festivalen 25.000 gratis billetter, som fra 10. april kan hentes via http://www.aprilfestival.dk/ og fra 16. april hentes på Ebeltofts gamle rådhus.

Festivalen rykker desuden ind på alle skoler og i alle daginstitutioner og har som målsætning, at alle børn i kommunen oplever teater mindst én gang i løbet af festivalugen 15.-22. april 2018.

Mere om Aprilfestival:

https://www.facebook.com/aprilfestival.dk/

http://www.aprilfestival.dk/