Aftenskolernes Dag 18. august

Masser af liv i aftenskolerne - fejres og demonstreres på Rønde Bibliotek

9. august 2018:

Udbuddet af aftenskoler i Syddjurs er stort og mangfoldigt, og passionerede undervisere har i årevis beriget og inspireret tusindvis af elever med alt fra mad og sprogundervisning til collagekunst og musik – en enkelt endda i 50 år.

Dette vil alt sammen blive fejret og demonstreret på Aftenskolernes Dag på Rønde Bibliotek d. 18.august kl. 10-13.

Aftenskolerne i Syddjurs har mange aktiviteter at byde på, og de er alle drevet med et særegent engagement og passion for at få fagene ud til interesserede borgere. Det vil man også kunne opleve, når Rønde Bibliotek lægger hus til et overflødighedshorn af en ”markedsdag” med aftenskoletilbud.

Her kan man gå på opdagelse i et udvalg af de mange tilbud, og man kan møde lærere, der måske kan vække ens passion for rytmisk musik for voksne, thailandsk mad, yoga, collagekunst og keramik.

50 år med bevægelse
En af de lærere, der vil være til stede, er Dora Andersen fra Rønde Egnens Aftenskole, der i nu 50 år har undervist i bevægelse, og som også vil blive fejret på Aftenskolernes Dag d. 18. august. En enkelt elev har fulgt hende alle årene, og flere elever har været med i over 40 år.

”På aftenskolerne har vi jo mange passionerede undervisere, og aftenskoleundervisningen er for mange blevet en fast del af deres liv – det gælder både for lærere og elever”, fortæller Alice Espeholt, der er leder af Røndeegnens Aftenskole.

”Folk zapper måske mere rundt og prøver forskellige ting, end de gjorde i gamle dage, men der er stadig stor interesse for at lære noget nyt og udfolde sig mere kreativt”, forklarer hun.

Alice Espeholt vil sammen med mange andre fra aftenskolerne være til stede på Aftenskolernes Dag, hvor man udover at høre om og prøve alt fra trompetspil til kogekunst også kan høre om Syddjurs Biblioteks kommende sæsonprogram. Desuden vil der være mulighed for at få smagsprøver lavet af den tidligere fiskekok fra Svinkløv badehotel, Thanh Hong Nouyen, og børn i alle aldre kan være med til at dekorere biblioteket med Tape Street Art sammen med kunstneren Phuc Van Dang (billedet).

TID OG STED: Aftenskolernes Dag på Rønde Bibliotek, lørdag 18. august klokken 10.00-13.00. Gratis.