VUMB satser stort i 2018

Nationalparkens hårdeste løbeevent melder klar med et nyt koncept: vildere natur og stor teltlejr

8. august 2017:

Ekstremløbet VUMB har gennemgået en stor udvikling frem mod 6. udgave, og nu melder ledelsen klar med et nyt koncept til 2018.

Løbet afholdes nu midt i Mols Bjerge, og der er investeret i en stor teltlejr med plads til 240 overnattende. En indsats og et vovemod, der fører til anerkendelse i løbebranchen.

"Vi har udviklet på VUMB hvert eneste år og har arbejdet målrettet mod at skabe en løbeevent af særlig høj kvalitet på alle områder. Men udviklingen frem mod 2018 har absolut været den vildeste oplevelse, med flere store ændringer på et koncept som var knaldgodt og helt unikt i Danmark. Det var svært at forlade." udtaler arrangøren af VUMB, Thomas Kjerstein fra Ebeltoft Outdoor.

Stor teltlejr i Mols Bjerge
"Efter 5 år med overnatning ombord på Fregatten Jylland valgte vi i stedet at etablere et stort samarbejde med den danske producent af friluftsudstyr, Nordisk fra Silkeborg".

Virksomheden har leveret en ny teltlejr med plads til 240 personer.

"Det er en kæmpe investering, der har medført, at vi nu også tilbyder udlejning af teltlejre. Det havde vi aldrig forudset i vores vildeste drømme" fortsætter Thomas Kjerstein.

75, 45 eller 20 kilometer
En anden og stor ændring er ruternes længde og placering i Nationalpark Mols Bjerge. VUMB tilbyder nu tre distancer, som er rettet mod en større og måske lidt mindre ekstrem målgruppe.

Den længste rute er dog stadig ultra-lang med 75 kilometer over to dage. Mellemste distance er 45 kilometer fordelt på de to dage, og den korteste rute på 20 kilometer foregår kun på løbets sidste dag.

"Vi har ændret ruterne til kortere distancer for at kunne få flere deltagere med, og så har vi placeret hele løbet i de vilde bjerge. Med start lørdag og mål søndag på Molslaboratoriet, så har det været spændende at placere vores Outdoor Camp kun én kilometer væk på strandarealerne ved Bogensholmlejren".

Dermed kommer løberne til at være meget mere ude i det krævende, vilde og smukke landskab i hjertet af Mols. VUMB kommer tilbage til naturen i 2018" udtaler Thomas Kjerstein

Anerkendelse fra løbebranchen
Med udmeldingen om de store ændringer i VUMBs koncept chokerede Thomas Kjerstein det etablerede løbemiljø, da løbet ofte var omtalt som et af landets bedste. Men nu kommer anerkendelsen med en flot nominering af Thomas Kjerstein som Årets Inspirator til løbebranchens årlige begivenhed "Danish Running Award". Samtidig er VUMB nomineret som Årets Oplevelsesløb. Dermed markerer Nationalpark Mols Bjerge sig blandt de store byer og løbeevents i Danmark.

"Det er en anerkendelse som jeg på ingen måde troede, at vi kunne kvalificere os til. Men jeg er ikke i tvivl om, at den store frivillige indsats gennem årene fra de mange hjælpere og vores fokus på kvalitet fortjener al æren. Og det bedste er, at VUMB også i 2018 kan fortsætte samarbejdet med den udenlandske storsponsor OMM. Det er vi meget stolte af," slutter Thomas Kjerstein.

Tilmeldingen til VUMB 2018 starter d. 3. september.

Læs merehttp://www.visitebeltoft.dk/vumb

VUMB afholdes 3. - 4. marts 2018
Tilmelding:
https://www.sportstiming.dk/event/4743

Partnere:
Nationalpark Mols Bjerge - www.nationalparkmolsbjerge.dk
Molslaboratoriet - www.naturhistoriskmuseum.dk/Molslaboratoriet
Naturstyrelsen - www.naturstyrelsen.dk
Udafkomfortzonen - www.udafkomfortzonen.dk
Syddjurs Kommune - www.syddjurs.dk
Ebeltoft Outdoor - www.visitebeltoft.dk

Fotos: Math Marsh