Kom og vær med til workshop og oplæsning

Tekst og skrift som performance samt oplæsning ved Sletterhage Fyr 4. juni

 

3. maj 2017:

 

Interesserede borgere inviteres 4. juni klokken 10.30 til Sletterhage Fyr for at deltage i en workshop: ”Håndens Fortællinger” under ledelse af billedkunstner Jette Hye Jin Mortensen.

I workshoppen, der er en del af arrangementerne under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017,  arbejdes med skriftens forbindelse til kroppen, kombineret med oplæsning: Den anmelderroste forfatter Josefine Klougart læser op fra sin nye bog, ”New Forest”.

Begge dele indgår som led i det omrejsende kunstprojekt ”Violette Visioner”; et stort cylinderformet og farvestrålende interaktivt kunstværk. Kunstværket er skabt af Jette Hye Jin Mortensen til Kulturring Østjylland og den nye cykelrute, Kulturringen.

Kulturen en vigtig sammenhængskraft
Formålet med Violette Visioner er, oplyser arrangørerne, at demonstrere, at kultur er en af samfundets væsentligste sammmenhængskræfter.Billederne, musikken, sproget, maden og vores fælles rum gør livet værd at leve.

I workshoppen arbejdes med tekst og skrift som billeder og performance. Hvad sker der fx, når man skriver på forskellige måder og på forskelligt underlag – en mur, et skilt, på kroppen, i en dagbog? Og hvorfor er skrivning vigtigt?

Kunstnerne peger på, at forskning viser, at vores hukommelse også sidder i vore muskler og nervebaner – vi husker bedre, når vi skriver i hånden frem for på en computer.

Alt dette afprøves i workshoppen, hvor der lægges op til at lave smukke skrive-billeder på den omrejsende installation, mens Josefine Klougart læser op.

Jette Hye Jin Mortensen

Josefine Klougart

Tid og sted: Søndag 4. juni klokken 10.30-13.30 ved Sletterhage Fyr

Tilmelding:

Workshoppen og arrangementet i sin helhed er åben for alle. Man kan tilmelde sig her:

https://www.violettevisioner.com/deltag/ - husk at skrive event (Syddjurs, Håndens Fortællinger) og navn.

Mere information:

https://www.facebook.com/violettevisioner

https://www.violettevisioner.com/syddjurs/