Masser af vinterferieaktiviteter i Syddjurs

Kreative værksteder, skateraktiviteter og oplevelser for hele familien

8. februar 2017:

Uge 7 er for de fleste familier ensbetydende med vinterferie for børnene. I Syddjurs er der, foruden museernes og kulturinstitutionernes faste tilbud, en række vinterferietilbud rettet mod børnene. Her er et udvalg, baseret på en søgning på internettet:

Allerede før det rigtigt bliver vinterferie, søndag 12. februar, holder Børnekulturklubben Davs Klaus fødselsdag med ”hipsomhap koncert”. Det sker i Ebeltoft Kulturhus klokken 14.

På Kulturhotellet i Rønde handler det om Boble Balleby og kreativt værksted mandag 13. og tirsdag 14. februar. Det er Syddjurs Egnsteater, der inviterer børn og voksne til værkstedshygge. Man kan lave mini-scenografi og teaterdukker. Desuden præsenterer teatret det andet hus i Boble Balleby.

Også Kulturskolen Syddjurs har et tilbud: Jazzcamp for piger fra 14.-17. februar.

Syddjurs Biblioteker byder i Hornslet mandag 13. februar og i Ebeltoft torsdag 16. februar på skriveworkshop for børn 12-16 år.

I Kolind er der mandag 13. februar kreativt værksted med Cernit på glas. Man skal huske at tilmelde sig dagen før. Tirsdag 14. februar på Rønde Bibliotek kan børn mellem fire og 12 år – i følge med voksne – lære at lave en marionetdukke. Her kan man blot møde op.

Noget for enhver smag
Kraftværket.com i Kolind har udvidet åbningstiderne, så der alle dage er åbent fra klokken 10 til 16 på hverdage og i weekenden fra 10-15.

Glasmuseet Ebeltoft har flere børnevenlige aktiviteter hen over vinterferien, bl.a. rundvisning i den nye udstilling om dovenskab og collageværksted på udvalgte dage. Der er også mulighed for at låne en opgavekuffert, gå på opdagelse i Glasskoven m.v.

På Fregatten Jylland i Ebeltoft er der en særlig rundvisning, man kan (billedet) se vikingeskibene fra åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og udstillingen "Prinsesser ombord" sætter fokus på Fregatten som kongeskib.

Der er noget for enhver smag. Man kan også downloade den gratis e-bog "Ella Bellas eventyr - Nationalpark Mols Bjerge med Ebeltoft" og gå på opdagelse i og omkring Nationalpark Mols Bjerge. Bogen er målrettet familier med børn i 5-12 års alderen.

Lige efter vinterferien - onsdag 22. februar på Kulturhotellet i Rønde - byder Syddjurs Egnsteater på norsk dukketeater for børn mellem fire og ti år: ” Kæmpen som ikke havde hjerte i livet”.