Naturen inspirerer vild med sang-dag

Kulturskolen Syddjurs og Nationalpark Mols Bjerge hylder naturen på en dag, hvor alle kan møde op til en anderledes rejse ind i musikken og ud i naturen

2. juni 2017:

Alle stedkendte mennesker ved, at stemningen kan være helt magisk højt oppe på randmoræne-bakkerne omkring Kalø Vig, hvor der fra det historiske Jagtslot er udsigt over Kalø Vig, til den over 700 år gamle Kalø Slotsruin og til de bugtende Mols Bjerge.

Netop på den plet holder Kulturskolen Syddjurs sammen med Nationalpark Mols Bjerge Vild med sang-dag med en vifte af tilbud om aktiviteter for børn og voksne samt en særlig musikalsk hyldest til naturen fremført af over 250 korsangere.

Arrangementet finder sted søndag 11. juni kl. 10.30-16 ude i naturen. Adressen på Jagtslottet på Kalø er Grenåvej 12, 8410 Rønde.

Alle interesserede kan møde op og helt gratis nyde en dejlig og inspirerende dag i sangens og naturens tegn.

Opfører Butch Lacy-værk
Der er en musikalsk gave til alle dem, der kommer til arrangementet.

Komponisten Butch Lacy har skrevet et korværk, som på dagen opføres kl. 15 af over 250 sangglade personer midt i kulturlandskabet.

Butch Lacy har tidligere skrevet musik til Danmarks Radios Bigband, Radiounderholdningsorkestret og Den Jyske Opera – så man kan godt glæde sig til en gedigen musikoplevelse i naturen.

Værket ”Natur: Vild med sang” er komponeret til lejligheden, og det er den erfarne korleder Vibe Ulbrandt, Kulturskolen Syddjurs, der dirigerer værket.

Gennem hele dagen er der dog rig mulighed for at få andre og store oplevelser.

Sjov i naturen
Fra klokken 10.30-12 giver Anita Søholm fra virksomheden Naturildsjæl en guidet tur kaldet ”Vild med mad”. Hun fortæller om spiselige ting og sager i naturen, og alle deltagere på turen hjælper til med at samle ind til nogle små retter.

Herefter er der en lille nem workshop, hvor Anita Søholm giver Vild mad-tips, og hvor deltagerne laver små retter som vild pesto, vild mormorsalat og myrejitos, der er en limonade med drys af myre – og ja, rigtige myrer.

Deltagerne får opskrifter med hjem, så man kan fortsætte hjemme i køkkenet.

Efter middag klokken 12.30-14 tager Anita Søholm børn og barnlige sjæle med på en guidet Krible Krable-tur.

Her handler det om, hvad der rører sig i skovbunden og på engen – og det er ikke så lidt. Bentæller-nøglen skal i brug – og man kan få eget terrarium med hjem.

Rundt på Jagtslottet
Der er også mulighed for at komme på en guidet rundvisning på Jagtslottet med passionerede ildsjæle fra Nationalparkens FrivillighedsGruppe.

De fortæller slottes fascinerende historie om herskaber og tjenestefolk.

De guidede ture foregår kl. 11, 12 og 13.

Land Art, skud og bål
På marken bag ved Jagtslottet kan alle interesserede også deltage i at skabe et Land Art-værk sammen med billedkunstkoordinator Mette Høffding og billedkunstlærer Ness Bakkestrøm, begge fra Kulturskolen Syddjurs.

Det interaktive værk skal blive stående i landskabet resten af sommeren.

De lokale spejdere og jægere deltager også med spejderfærdigheder, skydetelt og et særligt kig på landskabet fra jægernes udkigstårn.

Endelig – og ja, mindst – er Skovbørnehaven på Kalø også med på dagen og sørger for familiehygge med bålsted, hvor man kan lave skovpandekager.

Der er mulighed for at købe lune/ kolde retter og drikkelse ved Café Smag.

Fakta:

Projektet Vild med Sang i naturen er et samarbejde mellem Musik- og

Kulturskolerne i Kulturring Østjylland

Rundt omkring i de østjyske kommuner opføres Butch Lacys værk på dagen af lokale borgere

Link:

Tidligere artikel med video fra prøverne