Aarhus 2017-skibene udstilles på Fregatten Jyllands museum

Kan ses i vinterferien, hvor museet har åbent også om aftenen

1. februar 2017:

De seks smukke vikingeskibe fra åbningen af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 får nu nyt liv ved Fregatten Jyllands museum i Ebeltoft.

Skibene, der blev brugt ved lysprocessionen ved åbningen af Kulturhovedstad Aarhus 2017 21. januar, udstilles side om side med museets træskibe.

"Vi har planlagt, at publikum får adgang til skibene i vinterferien i uge syv, hvor museet vil have ekstraordinært aften-åbent hele ugen for at præsentere Aarhus 2017-skibene med det fantastiske lys fra lanternerne," siger Bo Jessen Fogh Laursen, driftschef på Fregatten Jylland.

Symbolske vikingeskibe
De seks vikingeskibe er bygget på havnen i Aarhus af The Lantern Company sammen med en gruppe frivillige bådebyggere.

Skibene repræsenterer vigtige temaer i Kulturhovedstadens program for 2017. Den største båd, der er 14 meter lang, er tilegnet frihed, velfærd, uddannelse.

Andre både symboliserer naturen, landbruget, teknologi og videnskab og nydanskere.

http://www.fregatten-jylland.dk/

Billedet til højre: Driftschef Bo Jessen Fogh Laursen er godt tilfreds med, at Fregatten Jylland har fået selskab af de smukke skibe fra åbningen af kulturhovedstadsprojektet.

Billederne nedenfor: Skibene står rundt omkring i museets bygninger - i uge 7 kan publikum komme til at se skibene inde i udstillingen og i nogle af de øvrige bygninger.