Grøn dobbeltdækkerbus i Mols Bjerge

Krible-krable aktiviteter, musik og historiefortælling om naturens dyr

27. maj 2019: En stor grøn dobbeltdækkerbus kører mandag 10. juni og tirsdag 11. juni rundt i Nationalpark Mols Bjerge og gør mandag holdt ved Agri Bavnehøjs parkeringsplads. Dagen efter holder den ved Børnehuset Mols i Knebel. Alle er velkomne til at stige ind og være med i aktiviteterne.

Bussens færden - og de aktiviteter, den lægger lokale til - er en del af den store kulturfestival, Europæisk Kulturregion. I bussen kan publikum møde naturformidler Anna-Klara Knoblauch, Poul Erik Bærentzen fra Nationalpark Mols Bjerge og Vibe Ulbrandt fra Kulturskolen Syddjurs.

Anna-Klara Knoblauch vil, sammen med børnefamilier og andre interesserede, studere de mange små insekter og andre leddyr.

Udstoppede dyr gøres levende
Vibe Ulbrandt og Poul Erik Bærentzen vil skabe en musikalsk forestilling, hvor de udstoppede dyr levendegøres i en fascinerende ramme af fortælling og musik.

Musik og fortælling veksler med naturformidling hen over mandagen fra klokken 12 til 16, hvor bussen køres i garage.

Tirsdag 11. juni ankommer bussen til Børnehuset Mols, hvor især børnehavebørnene og deres forældre er inviterede til et lignende arrangement.

Andre, der ikke nåede at følge aktiviteterne ved Agri Bavnehøj er dog også velkomne, understreger biblioteksleder Claus Gustav Petersson, der står for arrangementet i samarbejde med Nationalpark Mols Bjerge.

Biblioteket samarbejder med Nationalparken
Den udfasede dobbeltdækkerbus ("Linje S") danner normalt ramme om aktiviteterne i et nyt teater i Silkeborg: Magistraten, der bruger bussen som et projektsted til teater og kulturprojekter i en meget bred definition.

Bibliotekslederen fortæller, at han i bussen så en mulighed for at tage hul på at lave samarbejdsprojekter med Nationalpark Mols Bjerge.

"Desuden synes jeg, at der er noget sjovt (og visuelt næsten bizart) ved, at en dobbeltdækkerbus kører rundt i Nationalparken," smiler Pettersson.

Aktiviteterne i bussen henvender sig til hele familien. Der vil være noget for store som for små.

TID OG STED:
Mandag 10. juni 12.00-16.00 Agri Bavnehøj Vej 5A, 8420 Knebel.

Tirsdag 11. juni: 11.30-15.00: Børnehuset Mols, Lyngevej 20, 8420 Knebel.

Video med Vibe Ulbrandt og Poul Erik Bærentzen:

https://www.facebook.com/OplevSyddjurs/videos/623504784758048/

FAKTA:
"Linje S" er en del af Europæisk Kulturregions festival, Genopdag.

Festivalen Genopdag finder sted i ugerne 23 og 24.

Europæisk Kulturregion er et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner i regionen.