15.000 kroner til fem unge Hornslet-talenter

Dygtige boksere og en golfspiller får støtte fra Udvalget for plan, udvikling og kultur

Fem unge talentfulde sportstalenter får 3. februar overrakt tilsammen 15.000 kroner fra Syddjurs Kommunes talentpulje. Udvalget for plan, udvikling og kultur har bevilget 5.000 kroner til den unge golfspiller Joachim Steen Jensen og 10.000 kroner til Hornslet Bokseklub, som har fire særligt lovende unge, som klubben gerne vil udvikle yderligere.

Kirstine Bille er glad for, at Udvalget for plan, udvikling og kultur har mulighed for at give unge idrætstalenter et økonomisk skulderklap.

Frederikke, Anne, Victor og Micklas fra Hornslet Bokseklub sammen med deres klubformand, Arne Lund Christensen.

”Vi har i nogle år mødt nogle meget glade unge, som har fået dette anerkendende skulderklap af os,” siger udvalgsformand Kirstine Bille.

Udvalget har i flere af tildelingerne fra talentpuljen opmærksom på, at der også skal ydes støtte til andet end blot de store mainstream sportsgrene.

Støtter gerne det anderledes
Tidligere har udvalget bevilget midler fra talentpuljen til fx den unge racerkører fra Rønde, Frederik Schandorff, og til Rodskov Motocrossklub, hvor der virkelig udvikles talenter.

”Det har været nogle lidt specielle sportsgrene og talenter, hvor vi kunne sige: Hov, dér kan vi støtte noget, som er lidt anderledes”.

”Vi har virkelig nogle specialtalenter i Syddjurs. Vi kan se, at skulderklappet virker, så de unge lige giver den en ekstra tand, og de har også nogle stolte forældre, som bakker endnu mere op, så det er vi rigtigt glade for,” slutter Kirstine Bille.

Fire unge boksetalenter
De unge boksetalenter i alderen 11-14 år, er Victor Hoveling, Anne Tilken, Frederikke Grønnesby og Micklas Jensen.

Alle skal de den kommende tid deltage i store bokseturneringer, og de glæder sig, sammen med deres klubformand, Arne Lund Christensen, over at politikerne i bogstavelig forstand sætter pris på det vigtige børne- og ungdomsarbejde, der udføres i Hornslet Bokseklub.

”Pengene betyder, at vi kan komme på flere ture og stævner,” siger Anne og Frederikke. ”Og vi kan få mere udstyr, bl.a. et speedball (en særlig boksebold, red.) og nye sandsække,” supplerer Victor og Micklas.

Hornslet Bokseklub vil til tops
De unge forklarer, at de går til boksning, fordi det byder på andre udfordringer end andre sportsgrene. Kampsport er en individuel sport, hvor adrenalinen pumper, og alle sanser skærpes. ”Og glæden er stor ved at vinde – og lige så grim er skuffelsen, når man taber. Der er ikke nogen at lægge skylden over på,” fortsætter Arne Lund Christensen.

Hornslet Bokseklubs med 50 medlemmer og otte trænere har en målsætning, der går ud på at klubben vil gøre sig gældende helt oppe i toppen af dansk amatørboksning, og derfor arbejder alle hårdt på at udvikle talenter.

Victor Hoveling vandt således Øresundscuppen i oktober 2015 og skal bl.a. deltage i de jyske og danske mesterskaber. Frederikke Grønnesby er regerende jysk mester. Hun skal, ligesom den knapt så erfarne  Anne Tilken, til JM og DM. Den regerende danske mester, samt guldvinder af Hancock Box Cup, Micklas Jensen, ser frem til to store bokseturneringer foruden JM og DM.

Kammeratskab og god opdragelse
Formanden understreger, at det i Hornslet Bokseklub også i høj grad handler om kammeratskab og at forme de unge til at blive rummelige og sunde mennesker.

”Vi accepterer fx ikke, at de unge taler grimt til eller om hinanden,” understreger Arne Lund Christensen.

Flere unge slås med overvægt, når de kommer. Gennem målrettet arbejde tager trænerne fat på at lære de unge en sundere livsstil, og Hornslet Bokseklub er for alle.

På et tidspunkt havde Hornslet Bokseklub et par medlemmer i kørestol, som fik træningen specielt tilrettelagt af klubbens dygtige trænere.


Arne Lund Christensen er stolt over de unge og for at stå i spidsen for en forening, hvor unge udvikler sig menneskeligt såvel som fysisk.

Arne Lund Christensen bud på de tre vigtigste grunde til at dyrke boksning er:

  • Du lærer at blive selvstændig og at tage dine beslutninger selv.

  • Du lærer god opdragelse og lærer at være med i et fællesskab med plads til alle.

  • Du lærer at træne og bruge din krop. Kampdelen er den mindste del af boksning.

Meningitis skyld i golfstarten
Også det 17-årige golftalent, Joachim Steen Jensen fra Hornslet, er glad for den økonomiske støtte fra Syddjurs Kommunes Udvalg for plan, udvikling og kultur.

Han begyndte i 2012 at spille golf i Norddjurs Golfklub efter at have spillet fodbold i mange år. Et halvt års sygdomsforløb med meningitis spændte ben for fodboldkarrieren.

”Jeg kunne dårligt gå, og jeg var helt nede at veje 48 kilo. Da min mor og far så startede med at spille golf, forsøgte jeg mig også – og nu er jeg endt her,” fortæller Joachim Steen Jensen, der efter sygdommen havde behov for at bevise overfor sig selv, at han var god til noget.

 

Joachim Steen Jensen begyndte at spille golf efter en lang sygdomsperiode og er på få år blevet endog meget dygtig.

På det nationale træningshold
Den unge golfspiller har i den grad markeret sig som en overordentlig kompetent golfspiller. Blandt andet vandt han i 2013 landsfinalen for hold U-16C i Værløse mod Danmarks bedste klub, Københavns Golfklub.

I golfklubben har den unge spiller fået solid støtte fra bl.a. protræner Oli Barddal, klubveteraner og nogle af klubbens bedste spillere. Han er nu på Norddjurs Golfklubs elitehold, hvor han er nummer 11 ud af 21. herrespillere.

Joachim Steen Jensen har været til prøveundervisning hos Dansk Junior Golf Akademi, og her blev træner Peter Arnt Krøyer enig med Joachim Steen Jensen om, at han bør have mulighed for at deltage på Dansk Junior Golf Akademis Nationale Træningshold.   Det er herfra, at ni ud af ti landsholdspillere rekrutteres.

”De 5.000 kroner fra talentpuljen er for det første et skulderklap, som jeg er meget glad for. Det giver mig nyt håb om at styrke mit spil, fordi jeg får mulighed for at betale for noget mere træning. Golf på højt niveau koster mange penge,” bemærker Joachim Steen Jensen. 

Pengene overrækkes ved en lille event på det kommende møde i Udvalget for plan, udvikling og kultur 3. februar. Det endelige tidspunkt og sted er endnu ikke fastlagt.

Links:
Norddjurs Golfklub: http://norddjursgolf.dk/

Hornslet Bokseklub: http://hornsletbk.dk/