Syddjurs spiller dansk i uge 44

Masser af musikalske oplevelser, når Syddjurs Kommune folder sig ud som Spil Dansk Kommune

6. juni 2017:

Hvert år sættes der i uge 44 fokus på dansk musik med organisationen Spil Dansk i spidsen.

25 kommuner har i år muligheden for at være Spil Dansk Kommune, hvilket betyder en række musikarrangementer og –oplevelser til kulturaktører i kommunen, der sætter fokus på ugens musikalske tema.

Aftalen mellem Spil Dansk og Syddjurs Kommune er netop faldet på plads, og der lægges op til en uge i Syddjurs med musik i for alle aldersgrupper og indenfor enhver musikalsk genre – bare musikken er dansk!

Jazz for de unge
Spil Dansk-projektet lægger op til, at lokale arrangører og musikentreprenører byder ind  i et bredt lokalt Spil Dansk-program. Derudover kan man se frem til en række arrangementer der følger med den Spil Dansk-”pakke”, der tilfalder Syddjurs Kommune.

I Syddjurs’ ”pakke” finder man i år bl.a. en koncert for skolebørn, et jazzarrangement med koncert og snak henvendt til unge og en koncertaften med en upcoming sangskriver.

Arrangementerne kan endnu ikke offentliggøres, men i løbet af efteråret vil den lokale styregruppe, som har Kulturskolen Syddjurs i spidsen, tage kontakt til de mange musikaktive i kommunen og få fordelt de spændende arrangementer.

Mødes på tværs af byer, genrer og aldre
Formand for Udvalget for Plan, udvikling og kultur Kirstine Bille fortæller:”I Syddjurs Kommune bruger vi Spil Dansk-konceptet aktivt som en del af vores kulturpolitiske handleplan, og vi glæder os til at sætte gang i en masse spændende musikalske samarbejder og initiativer, når vi på tværs af byer, genrer og aldre mødes omkring det at spille dansk”.

I ugen lægges op til, at skoler, kirker, musikforeninger, kor og orkestre kommer på banen, når det bliver Spil Dansk-uge.

I Syddjurs Kommunes Spil Dansk-styregruppe sidder Kulturskolen sammen med kommunens kulturafdeling, og herfra vil man, på den anden side af sommerferien, tage fat på arbejdet med at få et mangfoldigt Spil Dansk-program på plads i kommunen, så Syddjurs kan leve op til sin titel som Spil Dansk Kommune.

Læs mere om Spil Dansk: www.spildansk.dk eller www.facebook.com/spildansk

For yderligere information kontakt Teamleder Lene Bjarke Skov, Kulturafdelingen Syddjurs Kommune på lbsk@syddjurs.dk.

Foto: ”Vild med Sang i Naturen”  ved Jagtslottet i Nationalpark Mols Bjerge. Syddjurs Kommune