Streetkaravane på vej til Kraftværket i Kolind

Gratis opvisning af streetidræt og streetkultur i mange afskygninger 16. september

7. september 2017:

Lørdag 16. september får Kraftværket i Kolind besøg af karavanen, ”StreetAttack2017”.

Det omrejsende DGI-projekt er støttet af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og de involverede kommuner.

Formålet - her en måned efter Kraftværkets egen ”Street Festival”, som trak hundredevis af unge til skaterhallen - er at synliggøre og videreudvikle de mange forskellige afarter af gadeidræt i Region Midtjylland. Karavanen præsenterer bl.a. skateboard, parkour, breakdance, street soccer, scoot (løbehjul) og BMX. Alt er ganske gratis for de deltagere, som møder op.

”Jeg glæder mig over, at brugerne på Kraftværket, hvor meget hidtil har handlet om scoot, præsenteres for de mange andre muligheder inden for streetsporten - fx BMX, skateboard og parkour,” siger Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur i Syddjurs Kommune.

 

Alle er velkomne uanset alder
”Vi rykker ind med et bredt udvalg af gadeidrætter. Du kan selv prøve aktiviteterne i vores workshops eller fortabe dig i lækre tricks, skills og detaljer fra nogle af de bedste gadeidrætsudøvere i Region Midtjylland,” udtaler Jeppe Dam Skriver, projektleder på StreetAttack2017.

Ud over et væld af idrætsformer kan besøgende i alle aldre også nyde en bid dejlig mad fra streetfood-køkkenet. Selvom eventen har fokus på gadeidræt, er alle interesserede velkomne til at kigge forbi på dagen.

Det er DGI Østjylland, som står bag StreetAttack2017 med midler fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og de ni kommuner, som besøges i Region Midtjylland. Initiativet er iværksat for at synliggøre og understøtte streetkulturen.

 

Vil i dialog om gadeidrættens potentiale
”Stort set alle danske kommuner har et ønske om at skabe gode rammer og muligheder for gadeidrætten. Alle gadeidrætter er vokset ud af en undergrundskultur for nogle få udøvere uden for de organiserede foreningsliv, men i dag appellerer de til en broget skare af især børn og unge. Det vil vi gerne vise,” fortæller Jeppe Dam Skriver.

StreetAttack2017 vil fremstille gadeidrætten og streetkulturen samlet, så den viser sin slagkraft, styrke og potentiale – lokalt som regionalt.

”Målet er, at kommuner, foreninger og andre interessenter får øjnene yderligere op for det potentiale, som gadeidrætten rummer, og indleder en dialog om, hvordan vi kan understøtte den fremadrettet,” påpeger projektlederen.

Gruppen arbejder på at etablere en ”street culture-klynge” – en slags tværkommunalt netværk – der har til formål at samarbejde og vidensdele om, hvordan kommuner kan understøtte gadeidræt og streetkultur.

Fakta om StreetAttack2017

StreetAttack2017 i Kolind afholdes lørdag 16. september kl. 11-16 ved Kraftværket, Engvej 18, 8560 Kolind.
Alle interesserede – uanset alder – er velkommen til at kigge forbi. Ingen tilmelding - bare mød op. Det er gratis.

Du kan blandt andet ganske gratis prøve skateboard, surfskate, breakdance, parkour, scoot, street soccer, BMX, street basketball, graffiti-workshop m.m.

Karavanens street food-køkken, El Jefe, sørger for en anderledes smagsoplevelse.

De fleste aktiviteter udbydes i samarbejde med lokale udøvere, foreninger eller communities, så der er mulighed for at prøve yderligere efter eventen, hvis du falder for en aktivitet

StreetAttack2017-karavanen besøger Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs og Aarhus.

StreetAttack2017 arrangeres af DGI Østjylland, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, de deltagende kommuner samt lokale udøvere, foreninger og communities.

Pressekontakt: Jeppe Dam Skriver Projektleder, StreetAttack2017 v/ DGI Østjylland Tlf. 2332 0676 jeppe.dam.skriver@dgi.dk

Foto fra den store Street Festival på Kraftværket i Kolind - den blev holdt midt i august.