Operasanger holdt workshop med de frivillige fra Lydavisen

Bibliotekets oplæsere fik mere fokus på stemmeføringen til glæde for lytterne

23. maj 2018:

Lydavisen under Syddjurs Bibliotek har fokus på at udvikle og forbedre sig til gavn for brugerne. Derfor var der fokus på stemmeføring, da Lydavisen forleden havde kursus i stemmeføring med oprerasangeren Gertrud Lei.

En god stemmeføring er har stor betydning, når det gælder oplæsning. Det gælder også for Lydavisen, som hver uge produceres af frivillige under Syddjurs Bibliotek i Hornslet og udsendes til blinde og svagtseende i hele kommunen.

Gertrud Lei fra Randers var inviteret forbi Lydavisens lokale på Hornslet Bibliotek, hvor hun arbejdede med hver enkelt af de frivilliges stemmer.Workshoppen bestod af lige dele sjov og alvor, hvor alle blev udfordret på deres brug af stemmen.

Udvikler og forbedrer Lydavisen
”Gertrud var fantastisk til at skabe den rummelige stemning, der er nødvendig, når vi skulle lyde som bølgeskvulp fra Vesterhavet, som de farligste spøgelser eller sige ”ude på en badebro sad en elefant og lo” med den dybeste langsomme stemme”, forklarer Lars Erik Sørensen, der er en af de frivillige på Lydavisen.

Arbejdet med de frivilliges stemmeføring er en del af Lydavisens igangværende arbejde med at udvikle og forbedre Lydavisen til gavn for brugerne. Derudover har Lydavisen i samarbejde med Syddjurs Bibliotek udarbejdet et spørgeskema til Lyadvisens abonnenter med særligt fokus på Lydavisens indhold.

”Vi vil undersøge, om vi indholdsmæssigt dækker behovet, eller om vi skal lave ændringer inden for vores muligheder”, forklarer Lars Erik Sørensen, der også opfordrer til, at andre med lyst til at lave lydavis melder sig på banen: ”Forudsætningen for at være med er vilje og lyst, og aflønningen er samvær og glæder”, siger Lars Erik Sørensen med et smil. Ligeledes er der også altid åbent for nye abonnenter - det er gratis.

For mere information, kontakt Lars Erik Sørensen på tlf. 20861619.

FOTO: Rie fra lydavisen (tv) og Gertrud Lei viser "pingvin." Øvelsen skal åbne kroppen og skabe åben og afslappet vejrtrækning. Foto: Lars Erik Sørensen