Syddjurs spiller dansk

Syddjurs Kommune er klar til en uge 44 fyldt med dansk musik lige fra Allan Olsen til børnehavemusik

24. oktober med opdatering 30. oktober 2017:

Hvert år sættes der i uge 44 fokus på dansk musik med organisationen Spil Dansk i spidsen. Syddjurs får glæde af en række musikarrangementer og –oplevelser til kulturaktører i kommunen, der sætter fokus på ugens musikalske tema.

Der lægges op til en uge i Syddjurs med musik for alle aldersgrupper og indenfor enhver musikalsk genre – bare musikken er dansk!

Spil Dansk-projektet opfordrer til, at lokale arrangører og musikentreprenører byder ind i et bredt lokalt Spil Dansk-program.

Derfor vil man blandt andet både kunne opleve Kulturskolens elevkoncerter, Kaløvigegnens Seniororkester og musikgudstjeneste.

Lokale aktører er med til at arrangere
En række af kommunens aktører har været aktive med at arrangere Spil Dansk-koncerter, og musikforeningen DaMuCo inviterer bl.a. til koncert med

Louise Fribo, og Musik i Rønde (MiR) inviterer til sangskriverkoncert med Stine Michel.

Derudover vil man kunne deltage i fællessang i Kolind+, hvor danske sange er i fokus.

Også de små får glæde af Spil Dansk, når alle daginstitutioner og dagplejere inviteres til musik og sjov tre gange i løbet af uge 44 – i Hornslet, Rønde og Ebeltoft.

Dansk musik for alle aldre
”I Syddjurs Kommune bruger vi Spil Dansk-konceptet aktivt som en del af vores kulturpolitiske handleplan, og vi glæder os over at kunne præsentere et bredt udsnit af Spil Dansk-arrangementer. Spil Dansk-ugen giver alle på tværs af byer, genrer og aldre mulighed for at mødes omkring den danske musik.” siger formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, Kirstine Bille.

Ikke kun koncerter
Men det er ikke kun koncerter der er plads til i Spil Dansk-ugen. Rønde Gymnasium skal for eksempel høre om det at være jazzmusiker, når sangerinden Helene Bak tager vejen forbi gymnasiet.

På Thorsager skole skal de lære at skrive sange i samarbejde med musikeren Anette Bjergfeldt og i Marie Magdalene Kirke er der både kulturhistoriske fortællinger, smagsprøver og sange med udgangspunkt i 1800-tals-kogebogen ”Kogebog for musikalske husmødre”.

For yderligere information:

Lise Grankvist Larsen
Kulturkonsulent, Syddjurs Kommune
ligl@syddjurs.dk, tlf. 2169 1583

Rebekka Evangelia Vetter
Koordinator Kultur Hotellet
reve@syddjurs.dk, tlf. 8753 5678