Over 400 Syddjurs-børn spiller dansk i uge 44

Fællessang på udvalgte steder over hele kommunen

27. oktober 2017:

 

Syddjurs' børn giver fællessangen et kæmpe comeback

Sammen med 26 andre kommuner er Syddjurs Kommune igen i år med til at danne rammen om et væld af Spil Dansk arrangementer, hvoraf fællessang udgør en del.

Fællessangsprojektet har blandt andet medført at mange af kommunens børn kommer til at synge fællessang i løbet af ugen.

Ugens største fællessangsarrangement er "Danmarks Fællessang Live", der bliver afholdt i Kolind+. Omkring 200 skolebørn fra 0.-5. klasse fra hele kommunen mødes for at synge en række af de kendte og elskede danske sange.

Danmarks fællessang
Også de helt små får glæde af Spil Dansk Ugens fokus på fællessang, idet alle daginstitutioner og dagplejere er inviteret til 'Små synger sammen' tre gange i løbet af uge 44 i henholdsvis Hornslet, Rønde og Ebeltoft. Her vil tre musiklærere fra Kulturskolen lave musik og sjov med fokus på dyr og danske sange.

Spil Dansk sekretariatet har i år lagt 17 fællessange op på www.spildansk.dk, som den danske befolkning er blevet opfordret til at synge, analysere og debattere fra uge 34 og frem til uge 50.

Sangmaterialet bruges bl.a. af skoler, institutioner, kor, virksomheder, plejehjem, foreninger og hjemme i familierne.

Fra PH til Rasmus Nøhr
Det er sange fra Danmarks sangskat, der spænder over en bred vifte af numre som bl.a. Rasmus Nørhs: "Sommer i Europa" (2006), Kim Larsens: "Tarzan Mama Mia" (1989) og "Man binder os på mund og hånd" (1940) med tekst af Poul Henningsen og musik af Kai Normann Andersen.

Spil Dansk foreningens formand, Jørgen Thorup, udtaler om fællessangsprojektet:

"Fællessang er tidens store hit. Det samler Danmark (...). Vi er stolte af, at vi har været med til at give fællessangen et gevaldigt comeback. Vi bliver simpelthen gladere, når vi synger sammen og spiller musik. Det vil mange genkende, og det har forskning tilmed bevist: også at fællessang kan styrke sammenhængskraften i en gruppe. Det er præcis, hvad vi har brug for i dagens Danmark".

Spil Dansk arrangementer i Syddjurs:

31. oktober kl. 09.30: Små Synger Sammen for daginstitutioner, KulturHotellet, Rønde

31. oktober kl. 09.30: Små Synger Sammen for daginstitutioner, Kom-Bi, Hornslet

03. november kl. 09.30: Små Synger Sammen for daginstitutioner, Kulturministeriet, Ebeltoft

01. november kl. 09.30: Danmarks Fællessang Live for skolebørn, Kolind+

Find en oversigt over alle Spil Dansk-arrangementerne i Syddjurs Kommune på: www.syddjurs.dk/borger/kultur-og-fritid/spil-dansk og www.facebook.com/OplevSyddjurs.

Læs mere om Spil Dansk: www.spildansk.dk eller www.facebook.com/spildansk.

 

Baggrund om Spil Dansk Ugen:

I 2001 tog KODA initiativ til at arrangere en årlig Spil Dansk Dag, hvor hele Danmarks befolkning skulle præsenteres for en bred vifte af dansk musik med henblik på at fremme dansk musik i en verden, der sætter den under pres.

Således blev der på denne dag afspillet koncerter med dansk musik som tema over hele landet. Også radio- og tv-stationer støttede op om projektet ved udelukkende at spille dansk denne dag.

Spil Dansk Dagen har siden udviklet sig til musiklivets årlige Spil Dansk Uge, der afholdes hvert år i uge 44. I år går det således løs med et hav af Spil Dansk arrangementer over hele landet fra mandag den 30. oktober til søndag den 5. november. Spil Dansk-projektets arrangører opfordrer til, at lokale arrangører og musikentreprenører byder ind i et bredt lokalt Spil Dansk-program.

Det er professionelle, såvel som amatørmusikere, der performer for den danske befolkning. Én af de faste aktiviteter, der foregår i Spil Dansk Ugen, er Danmarks Fællessang, som er et landsdækkende arrangement, hvor hele den danske befolkning opfordres til at synge danske sange sammen.