Syddjurs bliver "Spil Dansk-kommune"

Udsigt til et væld af musikoplevelser i uge 44

15. oktober 2016:

Borgere i Syddjurs Kommune får i uge 44 og tiden kort efter mulighed for at møde dansk musik i mange afskygninger. Syddjurs Kommune har nemlig indgået en aftale med organisationen Spil Dansk om at blive Spil Dansk-kommune.

Direktøren for Spil Dansk, Ricco Victor, besøgte forleden Kulturskolen på Hotellet i Rønde, hvor han fortalte Kulturskolens leder, Christen Frost, og kulturkonsulent Maria Work Nygård om perspektiverne i det samarbejde, som nu er indgået.

Spil Dansk er en organisation, der støtter den lokale musikudfoldelse gennem en række arrangementer med inspiration fra komponister og udøvende musikere gennem bl.a. workshops, musikarrangementer,  kurser m.v.

Drømme og musikalsk udvikling
Syddjurs Kommune har købt en pakkeløsning, der bl.a. indeholder tre fællessangs-arrangementer på skolerne i Ebeltoft, Rønde og Hornslet, hvor Mads Granum og Regitze Glenthøj kommer for at inspirere og dykke ned i en række danske sange sammen med eleverne. 

DMA-vinderen Mads Mathias besøger i ugen Rønde Gymnasium i en fællestime, hvor han fortæller om at være ung musiker og spiller en koncert. Han vil fx fortælle om sine drømme, om rollemodeller, musikalsk udvikling m.v.

Musik på skoleskemaet kommer i Syddjurs til at handle om et møde med rapperen AndyOp. Kulturskolens talentlinje, Shanghai Akademiet med 30 elever, arbejder netop for tiden med rap og får i den forbindelse besøg af AndyOp, der i det civile liv bærer navnet Andreas Seebach.

 

Billedet til højre: Ricco Victor, Christen Frost og Maria Work Nygård

Inspiration til amatørkor
Spil Dansk pakken indeholder desuden et større koncertarrangement - Spil Dansk Koncerten, som endnu ikke er helt på plads, og Kor Care.

I Kor Care kan et klassisk amatørkor få besøg af en eller flere professionelle, klassiske korsangere, der underviser og inspirerer. Alternativt kan koret (eller sangforeningen) få besøg af en sangfaglig konsulent med speciale i det, som de lokale korsangere måtte finde behov for.

Kulturskolens leder, Christen Frost, er glad for den lokale udvikling og inspiration, Spil Dansk Ugen lægger op til, og han vil den kommende tid vende tilbage med mere konkret information om, hvad der kommer til at ske rundt omkring i kommunen i forbindelse med, at Syddjurs er blevet Spil Dansk-kommune.

Christen Frost tilføjer i øvrigt, at Kulturskolen selv afholder tre Spil Dansk-elevkoncerter:

31. oktober på Kulturhotellet i Rønde.

1. november i Kom-Bi i Hornslet.

3. november i Ungdomsskolen på Ebeltoft Skole.

Alle tre koncerter starter klokken 19.30.

Desuden afholder MIR (Musik I Rønde) Spil Dansk-koncert med Djursland Spillemænd på Spil Dansk-dagen, torsdag 3. november klokken 20.00 på Kulturhotellet i Rønde.

Fakta:

  • Spil Dansk har til formål at udbrede, udvikle og sætte fokus på dansk musikkultur.
  • Der er tale om et samarbejde lokalt, regionalt og nationalt.
  • Hensigten er at begejstre og inspirere danskerne til at skabe, spille og dele dansk musik.
  • Spil Dansk er ejet af Sangskrivernes, komponisternes og tekstforfatternes foreninger, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne og Koda.

Links:
http://www.spildansk.dk