”De dejlige Dorther” vandt Smart Parat Svar

De fem dygtige elever fra Molsskolen går nu videre til den regionale konkurrence i januar

8. december 2016:
Holdet "De dejlige Dorther" fra Molsskolens ene sjette klasse vandt onsdag 7. december den lokale Syddjurs-konkurrence i den landsdækkende vidensquiz "Smart Parat Svar". Quizzen, der blev afviklet på Rønde Bibliotek, drejer sig om at opnå titlen ”Danmarks klogeste Klasse”.

På Rønde Bibliotek dystede i alt fire hold, som var udpeget efter et større udskilningsløb på Molsskolen og Rønde Skole. Holdet ”De dejlige Dorther” fra Molsskolen vandt finalerunden med 14-10 efter en spændende og langt hen ad vejen meget lige dyst over holdet "Kurts Kameler" der også var fra Molsskolen.

Præmien til hele holdet var bogen ”Hvor langt er der til verdens ende?”. De vandt også en stor ”Smart Parat Svar”-kagemand til hele klassen, og arrangementet sluttede af med udskæring og fortæring af kagemanden.
 

Spørgsmål i 24 kategorier
Smart Parat Svar, som har eksisteret siden 2005, er udviklet af Gentofte Bibliotekerne og er et samarbejde mellem biblioteker, Kulturstyrelsen og de otte TV2-regioner.

Quizzen udfordrer skoleeleverne på viden om fx Danmarks historie, filmatiserede bøger, nordisk mytologi, spil og apps, musik, natur og teknik med mere – 24 kategorier i alt.

”Smart Parat Svar” udfordrer ikke kun børnenes hjerneaktivitet, hukommelse og deres evner til at tænke hurtigt, men også deres til at samarbejde.

Regional konkurrence 11. januar
Eleverne fra Molsskolen går til januar videre i den regionale konkurrence, som afvikles på Randers Bibliotek 11. januar 2017.

Kampen om den endelige titel og en præmie på 10.000 kr. udspiller sig den 8. februar i Magasinet i Odense.

Finalen afvikles i samarbejde med alle otte TV2-regioner.

Fakta:

Smart Parat Svar er en læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005. 

Konkurrencen har til hensigt at styrke elevernes lyst til at læse ved at sætte fokus på samarbejde og almen dannelse.

Quizzen tager udgangspunkt i et bredt udsnit af skøn- og faglitteratur og hylder bogorme, læseheste og klogeåger – og viser, at det er sejt at være klog!

Alle elever i sjette klasse på Syddjurs Kommunes folke- og privatskoler havde fået invitation til at deltage.

Smart Parat Svar eksisterer også som gratis app, som kan downloades gratis til iOS. App’en har lige fået en ny funktion – nu kan man udfordre sine venner til et spil.

Link:

Videoklip fra afslutningen på sidste års finale i Smart Parat Svar: https://www.youtube.com/watch?v=EXjg4CyfdTA