Se brændingsskulpturen tage form på strandengen

Keramiker Jørgen Hansen og hans hold arbejder med leret frem mod brænding og kunstevent i Ebeltoft 8. september

31. august 2017:
På strandengen over for Den Ny Maltfabrik, syd for Hotel Ebeltoft Strand, er keramiker Jørgen Hansen og hans hold af hjælpere i fuld gang med at arbejde på en brændingsskulptur, som brændes og afsløres ved en kunstevent fredag 8. september.

Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, har besøgt keramikerens arbejdende værksted på strandengen, og hun opfordrer til, at borgerne under sig selv en tur ned for at følge processen og deltage i arrangementet fredag 8. september, hvor skulpturen brændes.

"Alle er velkomne til at besøge pladsen, hvor skulpturen tager form. Værket er et godt eksempel på, at god kunst på en og samme tid kan være seriøs, fascinerende og folkelig," siger udvalgsformanden, der ved starten af projektet fik en god snak med keramikeren fra Hyllested, som har opført brændingsskulpturer rundt om i ind- og udland.

Keramiker Jørgen Hansen ser skabelsen af værket og brændingen som en forestilling: "Forestillingen om tilværelsens forgængelighed og skrøbelighed". Han ser sit arbejde som en folkelig og åben proces, der skrider frem hen imod fredag 8. september, hvor enhver er velkommen.

Tag gerne tæpper, aftenkaffe og madkurv med, idet selve glødningen af skulpturen kan være svær at time helt præcist.

TID OG STED FOR KUNSTEVENTEN 8. SEPTEMBER:
8 september kl. 20.30: Taler ved Kirstine Bille, Kulturudvalgsformand og Simon Aaen, formand for Syddjurs Kommunes Billedkunstråd. Herefter glødning og åbning af skulpturen. Strandengen overfor Den Ny Maltfabrik i Ebeltoft.

FAKTA:
Syddjurs Kommunes Billedkunstråd har taget initiativ til projektet, der er støttet af Statens Kunstfond, Syddjurs Kommune, Nationalpark Mols Bjerge og Kvadrat. Tømrermester Kim Withen Olesen har bygget stilladset omkring det arbejdende værksted.

LINKS:
http://firingsculpture.com/ Mere information om brændingsskulpturer.
http://www.jorgenhansen.com/ Læs mere om keramiker Jørgen Hansen.
Tidligere artikel om Brændingsskulpturen på kulturkommune.dk