Elsegaarde Jagtforening står for Skovens Dag

Venter 300 gæster til arrangementet med mange aktiviteter ved Ørnbjerg Mølle 7. maj

21. april 2017:

Elsegaarde Jagtforening har igen i år påtaget sig opgaven at afvikle ”Skovens Dag”. Foreningen forventer cirka 300 besøgende på arealerne ved Ørnbjerg Mølle.

Her kan man som besøgende få et indblik i de mange glæder, som venter den, der tager vandreskoene på for at trave en tur og opleve de mangfoldige indtryk, som skoven byder på.

Jagtforeningen vil bl.a. oplyse om jagt, som er en vigtig del af naturforvaltningen. Det gøres der bl.a. ved guidede ture og gratis smagsprøver på grillet dyrekølle.

Guf til smagsløgene
Der indrettes en ”spejderlejr” med snobrød over bål, Nationalpark Mols Bjerge tilbereder pandekager over bål og serverer dem med pesto af naturens spiselige planter, ligesom der for børnene arrangeres forskellige aktiviteter som fx luftbøsse- & bueskydning, mulighed for at save med hånd-skovsav og for at kløve træ med håndskovøkse.

Man kan prøve at blæse i jagthorn, og Nationalpark Mols Bjerge står for forskellige former for naturvejledning.

Undervejs kan man også følge forskellige demonstrationer, bl.a. i træfældning med motorsav, jagthorns-blæsning, bueskydning, jagthundeopvisning - samt se en jagt- & trofæudstilling med særlig fokus på Jægerråd Syddjurs’ arbejde.

Elsegaarde Jagtforening står for arrangementet med hjælp fra forskellige eksterne aktører, der ligesom jagtforeningen arbejder på frivillig basis.

Tid og sted:
Skovens Dag på Ørnbjerg Mølle, Stubbevej 2B, 8410 Rønde, søndag 7. maj klokken 10-15.

Fakta:
Skovens Dag er et landsdækkende arrangement, der afholdes i de fleste statsejede og mange andre offentligt og privatejede skove.
Her inviteres publikum "indenfor" i skoven, hvor der fortælles om den pågældende skov, dens historie og drift og det liv, der leves i den af flora og fauna.
Elsegaarde Jagtforening har siden 2008 stået for afvikling af ”Skovens Dag”.

Arrangementet besøges normalt af ca. 300 gæster årligt.

Links:

http://www.elsegaarde-jagtforening.dk/skovens-dag1  

http://www.elsegaarde-jagtforening.dk/skovens-dag-2017