Musikalske husmødre og Burhan G. i Ryomgård

Spil Dansk og en ganske særlig madoplevelse kombineres i Ryomgård

11. oktober 2017:

I uge 44 er det national SPIL DANSK-uge, og dette bliver i år fejret på en helt speciel måde i Ryomgård, når det kombineres med en ganske særlig madoplevelse.

Torsdag d. 2. november sætter Marie Magdalene Kirke nemlig spot på både musik og mad, når der indbydes til både nye og gamle sange, fortællinger om musikalske kogebøger samt smagsprøver på mad fra 1800-tallet.

I 1800-tallet brugte man sange til at huske opskrifter, og nogle af disse blev samlet i kogebøger, bl.a. "Kogebog for musikalske husmødre", hvor alle opskrifterne er sat på noder.

Museumsinspektør Bettina Buhl fra Det Grønne Museum vil indføre os i kulturhistorien omkring disse kogebøger, og hvordan sang generelt indgik i 1800-tallets hverdag.

Ypperstepræstens sovs
Sideløbende med disse fortællinger vil kokken Per Mandrup præsentere og servere smagsprøver på gamle retter som "Ypperste Præstesovs", mandelbudding og drikken "Biskop". Endvidere vil musiklærer Vibe Ulbrandt lære os nogle af de gamle sange.

Efter sang og smagsprøver bliver der serveret en lækker suppe, og Marie Magdalene Kirkes temakor vil fremføre nutidige sange af den danske sanger og sangskriver Burhan G.

Temakoret består af flere generationer og startede i foråret med et ønske om at give børn, unge og voksne mulighed for at mødes og synge sammen. Det er nu anden gang, koret er samlet til fordybelse i et musikalsk tema, og det er der kommet nogle rigtig flotte arrangementer ud af.

Spil Dansk, fællessang - og valgfri entré
Efter koncerten fortsættes med en række fællessange fra SPIL DANSK-kataloget, som hvert år byder på mange spændende sange – både gamle og nye. Herefter er der "Ønskekoncert" fra Højskolesangbogen, Salmebogen og kirkens eget Sanghæfte.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men arrangørerne opfordrer folk til at donere et valgfrit beløb til Sognets Julehjælp,

Hvert år tilbyder denne pulje en hjælpende hånd til familier i sognet, som har svært ved at få dagligdagen til at hænge sammen - især ved juletid.

Når de fleste hjem bugner af julegaver, mad og overskud, kan det være ekstra hårdt ikke at kunne holde den ønskede jul for familien.

Udover at være en del af SPIL DANSK-ugen er arrangementet også en del af Kulturring Østjyllands projekt "Årstidens Højtider", som sætter spot på de forskellige og mindre kendte samlingspunkter gennem tiderne.

Program i Marie Magdalene Kirke, Ryomgård, torsdag 2. november:

17.30:    ”Kogebog for musikalske husmødre” med fortællinger, smagsprøver og sange fra den gamle kogebog.
18.30:    Suppe.
19.00:    Marie Magdalene Kirkes temakor synger Burhan G. Efterfølgende fællessang med plads til ønsker.
20.15:    Tak for i aften.

Link: http://www.mariemagdalene-kirke.dk/