10.000 kroner til talentudvikling

Ung golfspiller og Hornslet IFs håndbolddamer begavet af Udvalget for plan, udvikling og kultur

3. november 2016:

Der var masser af glade smil onsdag eftermiddag, hvor Udvalget for plan, udvikling og kultur havde besøg af en flok dygtige idrætstalenter, der modtog tilsammen 10.000 kroner fra Syddjurs Kommunes talentpulje.

I den gamle byrådssal i Hornslet havde fire repræsentanter for Hornslet IFs førsteholds håndbolddamer foretræde for udvalget sammen med den 15-årige golfspiller fra Kalø Golf Klub, Rasmus Løt, Rønde.Billedet til venstre: Udvalget for plan, udvikling og kultur sammen med de glade modtagere af Syddjurs Kommunes talentpris. Fra venstre mod højre udvalgets Jan Kjær Madsen, Hans Christian Baltzer og Kirstine Bille til venstre for golfspilleren Rasmus Løt. Håndboldspillerne Ida Nielsen og Julie Svendsen fra Hornslet IF står ved siden af kasserer Søren Mørch og træner Max Christensen. Yderst til højre udvalgets Ole Bjerregaard og Rønnaug Engstad Laursen.

Håndbolddamerne fik allerede i foråret bevilget 5.000 kroner for at kunne sende spillere af sted til Vejle Cup 24. og 25. september. Formålet var at kunne spille træningskampe mod ligeværdige hold, så damerne står bedre rustet til den kommende sæson, hvor målet er oprykning fra tredje til anden division.

 

Vil købe golfundervisning for pengene
Rasmus Løt, der på billedet ses mellem udvalgsformand Kirstine Bille og sine stolte forældre, er født uden sin højre underarm, betegnes som et af de største talenter i Europa inden for handicapgolf.

"Rasmus spiller på et DGU talenthold hvor han har kvalificeret sig på lige fod med ikke handicappede spillere i samme alder," lyder det i indstillingen til talentprisen fra Rasmus Løts far, René Løt.

Talentprisen på 5.000 kroner skal bruges til at købe undervisning til Rasmus hos træner Jan Frej, en af landets førende golftrænere.

Håndbolddamer føler opbakningen
Kirstine Bille, formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, bød talenterne velkommen og glædede sig sammen med sine udvalgskolleger over, at det på denne måde er muligt at give nogle, som har gjort en særlig indsats, et økonomisk skulderklap.

Håndboldtræner Max Christensen (på billedet i blå skjorte flankeret til venstre af Kirstine Bille, Ida Nielsen og Julie Svendsen, til højre af kasserer Søren Mørch) fortalte om, hvordan holdet har taget sig gevaldigt sammen på at træne målrettet, og pengene fra talentpuljen har gjort, at holdet har følt en opbakning og fået økonomi til at deltage i et ekstra stævne.

Træneren fortalte, at opbakningen fra politikerne givet har medvirket til, at Hornslet IFs damehold i tredje division indtil videre har vundet alle kampe og holder planen om at rykke op fra næste sæson.

Rasmus Løt berettede blandt andet om, hvordan han vandt "Swedish Open for disabled" og lokalt i Kalø Golf Klub vandt han klubmesterskabet i hulspil for herrer.

Efter overrækkelse af de symbolske checks på i alt 10.000 kroner fik talenterne en hyggelig snak med udvalgets politikere og de tilstedeværende embedsmænd, inden turen gik hjem for at glæde sig over den lokale politiske opbakning.

Talentpuljen uddeles to gange årligt i maj og november. Ansøgningsfrist er 1. maj og 1. oktober. Puljen kan søges af bl.a. idrætsudøvere, kunstnere, musikere m.fl. - mere information kan søges her:

https://www.syddjurs.dk/borger/kultur-og-fritid/tilskud-puljer-og-blanketter/puljer/talentpuljen