Folkefest i Ebeltoft til PostNord Danmark Rundt 16. september

Inden starten går til cykelløbets sidste etape, er der en festlig formiddag i vente med musik med Sko/Torp, cykelpyntning og trialcykel-show

11. september 2017:

Der er lagt op til en sand folkefest i Ebeltoft, når borgmester Claus Wistoft skyder femte og sidste etape af cykelløbet PostNord Danmark Rundt i gang foran Glasmuseet og Fregatten Jylland lørdag 16. september.

Kendte og elskede Sko/Torp sørger for god stemning med nye såvel som gamle ørehængere som optakt til præsentationen af de deltagende hold. På pladsen vil cykelholdenes busser være placeret, så man kan komme helt tæt på stjernerne, mens de gør klar til sidste og afgørende etape.

Der er tænkt på underholdning og aktiviteter for store såvel som små - også til de knap så cykelinteresserede.

Pynt din cykel
De kunstneriske folk bag navnet "En Hemmelig Klub" inviterer til "Hjulestue" - et kreativt værksted, hvor man kan komme med sin cykel og få den pimpet og pyntet med flammer, fartstriber eller hvad man har lyst til. TrialAction fra Viborg kommer med nogle af deres bedste talenter og viser tricks og kunster på deres trialbikes.
 

De tre både fra 2017-projektet Life Boats gæster Ebeltoft samme weekend, så der vil også være mulighed for et besøg ombord i en af de smukke "kvinder", som lægger til i Fregathavnen.
I forbindelse med cykelløbet bliver der tale om afspærringer i området omkring startområdet, så det anbefales at tage cyklen til arrangementet - også selvom den ikke skal pyntes!

128 ryttere på 16 hold
Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur, er glad for, at Syddjurs har fået lov at lægge asfalt til slutetapen til Aarhus, hvor afgørelsens time venter for de 128 ryttere på 16 startende hold.

"Det er en glæde endnu engang at have værtsskabet for en stor idrætsbegivenhed" siger Kirstine Bille. "Syddjurs Kommune har med sin skønne natur utroligt meget at byde på for cykelsporten, så det er dejligt, at de professionelle nu får oplevet det helt tæt på".

Borgmester Claus Wistoft skyder løbet i gang 12.35, hvorefter rytterne kører paradekørsel det første stykke ud gennem Ebeltoft ad ruten Strandvejen, Havnevej, Nedergade, Juulsbakke, Adelgade, Nørrebakke, Nørreallé og så af sted mod Aarhus ad Ndr. Strandvej. Ved Handrup Strand gives løbet fri, og så går det mod Tangkrogen i Aarhus.

Fakta:
10.00-12.30 lørdag 16. september: Musik og underholdning foran Glasmuseet og Fregatten Jylland.
12.35: Femte og sidste etape af PostNord Danmark Rundt skydes i gang.

Foto ovenfor stammer fra september 2012, hvor Ebeltoft også var vært for en etape.