Vær med til at åbne Kulturringen

Kalø – Mols – Retur på hyggelig familiecykeltur lørdag 29. april

OPDATERET 26. april 2017:

 

Lørdag 29. april er der om eftermiddagen lagt op til en hyggelig familiecykeltur rundt i Syddjurs og Nationalpark Mols Bjerge. Turen på 37 km markerer lokalt åbningen af cykelruten ”Kulturringen” og udgivelse af den cykelguide, som beskriver den i alt 450 km lange rute rundt i Østjylland.

OBS.: Sidste nyt er, at der nu er åbnet op for, at man kan tilmelde sig på selve dagen her: https://www.dgi.dk/arrangementer/201709005002

Starten på den lokale tur går fra Kalø Slotskro under mottoet ”Parat, Start, Kultur!” – en smuk tur med vægt på de mange kulturelle og historiske seværdigheder, cyklisterne møder rundt i landskabet.

Undervejs er der indlagt stop, hvor (billedet til venstre) Anita Søholm, natur- og kulturformidler fra virksomheden Naturildsjæl, fortæller nogle af de historier, som knytter sig til landskabet.

Kulturfortælling og pauser undervejs
Gennemsnitshastigheden vil være 15 km/t, så turen egner sig både til familier med store børn, hverdagsmotionister og aktive pensionister. Også cyklister på elcykler er velkomne.

Lokale cykelklubber hjælper med til at afvikle løbet sikkert og smidigt for de 45 deltagere, som kommunen, Kulturringen og DGI har sat som maksimum. Turen afsluttes med kaffe og kringle ved Kalø Slotskro.

Om ruten fortæller Anita Søholm, at selskabet kører fra Kalø Slotsruin langs kysten til Egens, hvor der drejes af Agri med stop på p-pladsen ved Stabelhøjene.

Alsidige fortællinger
Her fortælles om Mols Bjerge og højene fra bronzealderen, Stabelhøjene og Trehøje samt Porskær Stenhus – en 5.500 år gammel stendysse.

Undervejs videre rundt er der smukke udsigter fra det bakkede landskab, der går gennem stenalderlandskaber med levendegørelse af historien og forklaringer om geologien i landskabet, information om små lokale virksomheder og seværdigheder som fx Egil Fischers

Ferieby. Herfra køres til Femmøller, Grønfeld og et kort stop ved Møllerup, hvor Anita fortæller om herregårde mm, inden turen går via Bjødstrup tilbage til Kalø.

Fakta:

Parat, Start, Kultur! Syddjurs 29. april 2017 kl. 13:00 til 17:00.
Start og slut ved Kalø Slotskro, Molsvej 31, 8410 Rønde.

Turen koster 100 kroner inklusiv cykelguidebog, kaffe og kringle.

Tilmelding og information om åbningen af Kulturringen på:

https://www.dgi.dk/arrangementer/201709005002

Der er plads til maksimalt 45 deltagere. Deltagerne inddeles i grupper af 15 personer, som sendes af sted med to minutters mellemrum.

Eventet kan deles på Facebok her (NB: Man er IKKE tilmeldt løbet, ved blot at klikke ”Deltager” på Facebook-eventet):

https://www.facebook.com/events/1865362127011361/?active_tab=discussion
 

Baggrund:

Kulturringen er en ny sammenhængende cykelrute i Østjylland. Kulturringens rute opdeles i etaper og kan i foråret 2017 følges ved hjælp af skilte, en cykelguidebog, der lanceres i forbindelse med åbningen. Bogen udgives også digitalt. 

Cyklisterne, som følger ruten, føres gennem europæisk kultur beliggende i et herligt varieret landsskab af bølgende bakker, sø, hav, skov og vandløb. Ved hjælp af cykelguiden og henvisninger til mere viden kan du udforske dansk kultur og kulturarv side om side med smuk natur og spændende lokalområder fra de mindste landsbyer til Aarhus, som er rutens største by.

Ruten lanceres i Aarhus 28. april 2017 i forbindelse med events for Aarhus Europæisk Kulturhovedstad 2017 – og lokalt 29. april rundt om i de øvrige byer tilknyttet Kulturringen.

Kulturringen på Facebook: https://www.facebook.com/kulturringen.dk/

Kulturringen på web: www.kulturringen.dk