Påskeudstilling med fokus på værkets tilblivelse

Arbejdende kunstnere og video om arbejdsprocessen på Syddjurskunstnernes udstilling på Fuglsøcentret

26. marts 2019:

Når Syddjurskunstnerne i påsken slår dørende op for den 13. udgave af foreningens Påskeudstilling på Fuglsøcenteret, får publikum en unik mulighed for at komme helt tæt på den kreative proces i et kunstværk. 

Årets tema ”Work in progress – værkets tilblivelse” tager nemlig de besøgende med ind der, hvor kunsten skabes.

Hvilke tanker ligger der bag kunsten? Hvordan bliver et kunstværk til?  Hvordan kommer en kunstner fra idé til færdigt værk? Hvorfor ser kunsten ud som den gør?

Artist talks
På udstillingen ”Work in progress – værkets tilblivelse”, kan man blive meget klogere på disse spørgsmål, og som noget nyt vil der i år være arbejdende kunstnere i Ovalen samt artist-talks, hvor kunstnere fortæller om værkets tilblivelse og om deres daglige arbejde med kunsten.

Der vil på udstillingen kunne ses en tidslinje og et skema, der fortæller hvornår, hvad og hvem af kunstnerne, der er til stede – det gør det nemt for den besøgende at planlægge dagen.

I rum 16 vil der være biograf med videooptagelser af de forskellige kunstnere, optaget og redigeret af Bjarne Hermansen. Også her vil en tidslinje gøre det nemt at udvælge de kunstnere, man ønsker af se videoklippet omkring.

17 separatudstillinger
Udover temaudstillingen i Ovalen, vil Fuglsøcenteret være fyldt op med 17 kunstneres separate udstillinger i de øvrige lokaler rundt på centeret.  Her vil det være muligt at møde kunsterne.

I Fuglsøcenterets restaurant er der hver dag brunch fra kl.09.30-13.00 og mulighed for kaffe og kage i caféen om eftermiddagen.

Udstillingen åbnes onsdag 17 april kl.17.00, ved tale af Borgmester i Syddjurs Kommune Ole Bollesen. Udstillingen er åbent alle dage i påsken 10.00-17.00

Hvor: Fuglsøcentret, Dragsmur 6, 8420 Knebel

Hvornår: Fernisering den. 17 april  kl. 17-19

Åbningstider: 18 – 22 april  kl. 10.00-17.00

Entré: 30 kr.

Udstillingen er støttet af Syddjurs Kommunes Kulturpulje.

Se mere på: www.syddjurskunstnere.dk