Ti nye eventmagere fik kursusbevis

Mange spændende aktiviteter i vente ved Move For Life i november

 

31. maj 2017:

Ti friske mennesker med gode idéer har netop gennemført Syddjurs Kommunes og DGIs eventmagerkursus ”Gør vilde idéer til virkelighed!”. Kurset sætter de uddannede i stand til at idéudvikle, planlægge og gennemføre en succesfuld event i forbindelse med projektet ”Move For Life”, der er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Kursisterne har gennem fem moduler været igennem en række forløb, hvor de har lært at organisere en event, rekruttere hjælpere og søge samarbejdspartnere, få styr på økonomien, markedsføringen og alt det praktiske, som skal være på plads, når en større begivenhed skal søsættes.

”Move For Life” kommer hen over hele Region Midtjylland til at indeholde cirka 100 events, der handler om at gentænke bevægelse og kultur. Omkring 15.000 borgere forventes at deltage over dagene 3.-5. november. I Syddjurs Kommune er der allerede ved at tegne sig adskillige projekter under overskriften: ”Lys i natten”.

Nye events er fortsat velkomne
I Ebeltoft, Rønde, Thorsager og Tirstrup er lokale ildsjæle ved at planlægge vidt forskellige events, fx historisk orienteringsløb, lys- og musikoplevelser, fælles lysoptog, triathlon med et twist, natkrolf, børnelygte-løb, eventyrløb m.fl.

Selv om der allerede nu er mange events på bedding, er det fortsat muligt at komme på banen med gode idéer til arrangementer, der kan gøre fuldmånedøgnet til en smuk og bevægende oplevelse, som slutter med en fælles afslutning omkring månesuppe, citronmåner – eller noget helt tredje.

Arrangørerne opfordrer interesserede til at tænke i aktiviteter, der kombinerer, lys, mørke og bevægelse. Idéerne kan du få hjælp til at konkretisere ved at henvende dig i Syddjurs Kommunes kulturafdeling, der sammen med sundhedsafdelingen og DGI står for den lokale afvikling af ”Move For Life”.

Det vil også være muligt at deltage i de to resterende workshops, der ligger efter sommerferien op mod ”Move For Life”. Her kan man møde andre med projektidéer og få hjælp til at få idéerne konkretiseret og omsat i praktisk handling.

Fakta om Move For Life:

Move For Life er et regionalt DGI-projekt, som har til formål at gentænke måden, vi er aktive på.

Projektet er en såkaldt ”fuldmånebegivenhed” under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 – events, der rangerer lige under de tre største på Moesgaard, Aros og afslutningsfesten i Aarhus.

Målet er at skabe en sammenhængende sundhedsbegivenhed den 4.-5. november 2017, hvor så mange som muligt i Region Midtjylland bevæger sig samtidigt.

Gennem 100 lokale events på tværs af regionen, udfordrer projektet de gængse rammer for, hvordan vi er fysisk aktive.

Begivenheden har to hovedformål:

Være folkelig ved at præsentere og udvikle de mange eksisterende motions- og bevægelsesmuligheder med henblik på at få aktiveret så mange som muligt på samme tidspunkt.

Være unik ved at samskabe en række nytænkende events gennem gensidig udfordring og inspiration af idræts- og kulturverdenen. 

Workshop-datoer i Syddjurs:
Onsdag 16. august kl. 17.00-19.00.
Torsdag 5. oktober kl. 17.00-19.00.

Link: https://www.dgi.dk/moveforlife/move-for-life/om-move-for-life