Nedtællingen til Aarhus 2017 er begyndt

Mange ildsjæle arbejder på lokale projekter - også rundt omkring i Syddjurs

Der tælles ned til Aarhus som Europæisk Kulturhovedstad på facaden af Dokk1 i Aarhus.

Ikke bare Aarhus men også Syddjurs og de andre kommuner i Region Midtjylland kommer til at sprudle af kulturel aktivitet, når starten går 21. januar 2017.

I Syddjurs arbejder talrige ildsjæle på at søsætte alskens projekter, som kommunens borgere og tilrejsende turister kan få glæde af.

De syv dødssynder
Aarhus 2017 løftede forleden i Turbinehallen i Aarhus en flig af sløret for nogle af de mange projekter.

Præsentationen foregik på en række store tv-skærme, hvor den administrerende direktør for Aarhus 2017, Rebecca Mathews, og programdirektør Juliana Engberg viste nogle af de mange projekter.

Blandt de lokale indslag i Syddjurs kan nævnes "De Syv Dødssynder", et samarbejdsprojekt mellem syv kunstmuseer i hele regionen.

Lokale events under forberedelse
Glasmuseet i Ebeltoft bidrager her med en udstilling af to mexicanske glaskunstnere De la Torres Bros, Fregatten Jylland har spændende projekter på bedding, og rundt om i Syddjurs arbejdes der med forskellige projekter, der udfolder sig i tiden omkring 2017. Også Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft har store planer om events, vi kan glæde os til.

I Turbinehallen præsenterede Juliana Engberg kort en række af de mange projekter, vi kan se rundt omkring i 2017 - bl.a. en stor teaterforestilling på Moesgaard Museum, hvor området omkring det store græstag danner kulisse til Det Kongelige Teaters udendørs forestilling om Røde Orm.

Musikhuset opfører den moderne ballet "Tree of Codes" med scenografi af Olafur Eliasson. Kunstmuseet AROS udfolder et stort kunstprojekt, "The Garden", over en fire kilometer lang strækning fra Aarhus centrum til Aarhus Bugten, og Den Gamle By i Aarhus præsenterer i en underjordisk udstilling en samlet fortælling om Aarhus fra vikingetiden til nu - endda med et smugkik ind i fremtiden.

Mere end 350 kulturprojekter på vej
Sådan vil kulturhovedstadsprojektet kaste en lang række oplevelser af sig, både i 2017 og i året op til.

Musical, opera, teater, billedkunst, gastronomi, arrangementer for børn...

Mere end 350 vidt forskellige kulturprojekter vil se dagens lys rundt om i de 19 kommuner i Region Midtjylland.

Nedtællingen er begyndt, og vi vil i den kommende tid fortælle om en del af de lokale arrangementer, vi kan glæde os til, når Aarhus 2017 for alvor skydes i gang under mottoet "Let's Rethink" - gentænke.

Link til Aarhus 2017 sekretariatet: http://www.aarhus2017.dk/en/

Den gamle rå turbinehal var belyst i alskens kulører, og en større stab af tv-fotografer fulgte arrangementet, som blev transmitteret op på storskæeme, som gav præsentationen af de talrige 2017-arrangementer en ekstra grafisk dimension.