Idéerne til ”Move For Life” sprudler i Syddjurs

Fire bysamfund er særligt aktive, men der er stadig plads til nye initiativer på workshoppen i Rønde 18. april på Kulturhotellet

6. april 2017:

Tirsdag 18. april trommes atter til åben workshop med henblik på at samle og konkretisere idéer til den lokale og regionale kultur- og bevægelsesfestival ”Move For Life” i november.

Tankerne bag ”Move For Life”, der er en del af Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, er især blevet godt modtaget i Rønde, Ebeltoft, Nimtofte og Tirstrup.

Her er der sprudlende idéer til events i støbeskeen, men nye idéer til endnu flere events er velkomne, understreger Marianne A. Søgaard fra kommunens sundhedsafdeling, der sammen med kulturafdelingen og DGI står bag ”Move For Life” i Syddjurs.

Blandt idéerne, der for tiden arbejdes med, kan nævnes natkrolf, lygteløb, musik, dans på nye måder og i nye rammer, historisk by-løb med mere.

Ud over de forskellige events arbejdes i hver by på en fælles afslutning, hvori der indgår lys, musik og månesuppe som elementer. På den måde opleves en fælles afslutning i alle byerne lørdag aften den 4. november.

Program for workshoppen:

Tirsdag den 18. april kl. 17-19 på Kulturhotellet, Hovedgaden 10, Rønde: Åben workshop.

Workshoppen er for alle – både tidligere deltagere og nye interesserede.

  • Status Move For Life Syddjurs (herunder hvilke events er der pt. fastlagt).
  • Fælles lokal lysstafet/fakkeloptog i de deltagende byer.
  • Sparring på egen event.
  • Fælles markedsføring.
  • Netværkeri om ideer/events.

Der vil være let forplejning som afslutning på aftenen.

Tilmelding senest onsdag den 12. april til Marianne A. Søgaard marh@syddjurs.dk eller tlf. 51 32 82 16.

Fakta om Move For Life:

Move For Life er et regionalt DGI-projekt, som har til formål at gentænke måden, vi er aktive på.

Projektet er en såkaldt ”fuldmånebegivenhed” under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 – events, der rangerer lige under de tre største på Moesgaard, Aros og afslutningsfesten i Aarhus.

Målet er at skabe en sammenhængende sundhedsbegivenhed den 4.-5. november 2017, hvor så mange som muligt i Region Midtjylland bevæger sig samtidigt.

Gennem 100 lokale events på tværs af regionen, udfordrer projektet de gængse rammer for, hvordan vi er fysisk aktive.

Begivenheden har to hovedformål:

Være folkelig ved at præsentere og udvikle de mange eksisterende motions- og bevægelsesmuligheder med henblik på at få aktiveret så mange som muligt på samme tidspunkt.

Være unik ved at samskabe en række nytænkende events gennem gensidig udfordring og inspiration af idræts- og kulturverdenen. 

Link: https://www.dgi.dk/moveforlife/move-for-life/om-move-for-life