Ny generation er velkommen i Mols Cross Club

Børn kan starte med at køre på den lille bane allerede fra tre-års alderen

 

31. maj 2017:

 

Mols Cross Club, der ligger i et naturskønt område ved Basballe tæt på Femmøller, opsøges to gange om ugen af motorglade kørere fra tre-fire år og godt op i tresserne. Kørerne har et dejligt socialt liv, og for mange børnefamilier er motocross blevet en rigtig familiesport, hvor alle kan være med.

”Vi kunne godt ønske, at flere forældre til børn under ti år fik øjnene op for de utrolige muligheder, vi har her i Mols Bjerge,” siger formand Thomas Hansen fra Mols Cross Club: ”Mange af vore nuværende unge kørere er vokset fra den lille microbane, så der er plads til, at nye generationer får øjnene op for motorsporten og vores fine banemuligheder”.

Thomas og hans hustru Marie har tre børn på ti, ni og syv år:Viggo, Vera og Villy. Børnene har kørt cross siden fire-års alderen.

På stor bane i ti-års alderen
”Jeg syntes lige, at de skulle lære at cykle på to hjul først,” smiler Thomas, som har kørt cross i mange år. Thomas’ hustru, Marie, kører ikke selv – men hun er ofte med som hjælper, når børnenes maskiner skal gøres klar, og børnene skal i køredragterne.

Når man har lært at holde balancen og køre sikkert, bliver det for alvor morsomt at køre cross på den lille men udfordrende microbane, hvor der køres på små, omgængelige motorcykler. Omkring otte-ti-års alderen er det tid for at prøve kræfter med crossklubbens store bane.

Medlemstallet svinger mellem 50 og 80 i Mols Cross Club. I øjeblikket er der 70 i alderen fra fire år til oldboys over 60 år.

Lærer at håndtere medgang og modgang
”Der er noget over at komme ud i virkeligheden og bruge kroppen, få frisk luft og være sammen hele familien. Det er en meget fysisk sport, så hvis man kan køre cross, er der meget andet, man også kan. Det er rigtig godt at få ungerne herud, hvor de får brændt noget energi af!”

Thomas Hansen fremhæver, at man kommer i god fysisk form af at køre motocross. Man kan køre løb ved siden af træningen, hvis man har lyst (Mols Cross Club har netop afviklet første del af det lokale GMR stævne mellem Grenaa, Mols og Rougsø Cross Club). På den måde lærer man at håndtere både succes og fiasko.

”Nogle gange, når vi kører hjem i bilen, er det ikke så hyggeligt, som når pokalerne er taget hjem, men man lærer af det – og her er et rigtig godt kammeratskab. Hele børneflokken fra 15 til fem år hygger sig med hinanden. Det er en af fordelene ved, at de træner samme dag. Alle kender alle, og vi følger lidt med i, hvordan det er gået, når vi har været ude at køre løb”.

Startinvestering 10.000 kr.
Det er ikke helt gratis at køre motocross. Thomas Hansen anbefaler, at man til en start mindst finder 10.000 kroner til maskine og udstyr.

Skal man køre på den store bane, koster det cirka 15.000 kroner at komme pænt i gang.

På den lille bane køres med 50 ccm maskiner med otte-ti hestekræfter. På den store bane er den største maskine på 450 ccm med omkring 60 hestekræfter. Der køres i klasser delt op efter motorstørrelse.

”Hvis du selv er en god mekaniker, kan du godt købe noget ældre og ringere, men den bedste måde at få ungerne væk fra at køre cross er, hvis far hele tiden skal stå og skrue,” smiler Thomas Hansen.

Driftsudgifterne afhænger af ambitioner og brug – og ikke mindst om man også kører i det værste pløre og ælte.

Det er især kæde og bremser, der koster. Mols Cross Club hjælper gerne nye medlemmer med at finde det rigtige grej at køre på.

Foruden udgifterne til køb og vedligeholdelse af motorcykel og tøj, er der spørgsmålet om transport af crossmaskinen. Nogle klarer sig med en påhængsvogn koblet på bilen, andre investerer i en vare- eller lastbil, så der er plads til flere motorcykler, et reservedelslager – og lidt plads til at klæde om. Nogle har også biler med soveplads og køkken.

Fakta:

Mols Cross Club, Mols Bjerge Vej 8A, 8400 Ebeltoft.

Mols Cross Club er i sommerhalvåret åben onsdag 17.00-20.00 og lørdag 10.30-14.00.

I vinterhalvåret er der kun åbent om lørdagen.

Mols Cross Club har netop afviklet første del af GMR Cup. Finalen køres i Grenaa 5. august.

Der kommer cirka 100 til hver af disse stævner, hvor klubmesterskab og kappestrid mellem de tre lokale klubber kombineres. Foreløbig har Grenaa klaret sig bedst – men med tre points afstand til Mols Cross Club.