Move For Life bevægede Syddjurs

Weekenden 3.-5. oktober bød på en række aktiviteter, som alle havde lys og bevægelse som tema under overskriften Move For Life. Move For Life var et fuldmåneevent under Kulturhovedstad 2017, og samlede i Syddjurs Kommune folk til aktiviteter i både Thorsager, Tirstrup, Kolind, Rønde og Ebeltoft.

I alle fem byer blev folk bevæget på både fysisk og psykisk plan. Omkring 1000 mennesker samledes i løbet af weekenden for at være en del af Move For Life og bevæge sig sammen under temaet ”Lys i mørke”.

Man kunne finde alle typer af aktiviteter lige fra pandelampevandring, krolf, subtropisk bad og surfskate til pulssang og oplevelser med ildshow, vægtere og judoopvisning – alt sammen med en gentækning, hvor lys blev tænkt ind.

De fem byer præsenterede hver en bred pallet af, hvad man kan lægge i ordet bevægelse. En del aktive eventmagere og ildsjæle arrangerede aktiviteter, hvor man både kom på vandring og hørte historiske fortællinger.

Surfskate og natminton
I Rønde var en del af aktiviteterne samlet i Rønde Idrætscenter, hvor der var aktiviteter for både børn og voksne. Surfskate tiltrak sig en del børn og deres forældre, som havde mod på at køre rundt på de rullende surfboards. I hallen var der natminton, som er badminton i mørke, hvor baner, net og bolde er lyst op med selvlysende tape – her var der trængsel omkring banerne.

Samtidig var det også muligt at høre musik, da Lauraband spillede koncert med deres akustiske sound og standerlamper. I Ebeltoft sluttede arrangementet af med et stort lysshow med meditative toner til på Rampen. Karpenhøj Naturcenter serverede suppe i deres store kannibalgryde og Femmøller Efterskole lavede en ”Mørkevæsen-performance ”.

Move For Life har givet afsæt for, at foreninger, institutioner og lokale ildsjæle er kommet i kontakt med hinanden, og vejen til at skabe tværfaglige projekter er blevet kortere.

Bevægende både fysisk og mentalt
Kirstine Bille, formand for udvalget for Plan, Udvikling og Kultur er begejstret: "Det var imponerende, at så mange forskellige borgere med alle mulige interesser kunne stå sammen om at lave et fælles projekt med et fælles tema, som gik igen i alle aktiviteterne. Syddjurs Kommune blev bevæget både fysisk og psykisk til denne Fuldmånebegivenhed."

Ole Bollesen, formand for udvalget for Sundhed, Ældre- og Socialområdet bemærker: ”Det er dejligt, at så mange mennesker har taget projektet til sig – både som arrangører og deltagere. Det var en weekend, som i den grad bevægede os alle og viste hvor sjovt det er at bevæge sig, især når det er i fællesskab med andre.”

Under hele planlægningsfasen har sundhedsteamet og kulturafdelingen været vært for en række workshops, hvor det har været muligt for alle at få sparring på ideer og hjælp til udvikling af konkrete begivenheder i forbindelse med Move For Life. Derudover har 10 personer deltaget i et kursus, som har givet dem konkrete redskaber inden for eventmager-faget. 

Alt i alt har Move For Life været med til at skabe lokale events og give følelsen af, at hele kommunen kan være fælles om at sætte fokus på bevægelse og kultur i en mørk efterårstid.

Syddjurs Kommune ønsker at bygge videre på de gode grundsten, som er lagt i forbindelse med Move For Life, så mon ikke vi skal bevæge os sammen igen i 2018?