OPDATERET MED VIDEO: Nærværende historieformidling for alle på Kong Menveds Marked

Det vellykkede middelaldermarked i weekenden lagde op til masser af leg, underholdning og historiefortælling - også i børnehøjde

12. juni 2017:

Weekendens Kong Menveds Marked på Sdr. Stegeløkke ved Kalø Slotsruin blev i endnu højere grad en tidligere år et historieformidlingens og -fortællingens marked.

Det blev et hyggeligt marked, hvor både pensionister, børnefamilier - og dem midt imellem - kunne få nogle gode og oplevelsesrige timer sammen med hinanden og engagerede historiefortællere.

Talrige grupper, der interesserer sig for formidling af middelalderhistoriens mere drabelige sider, var mødt op med dragter, brynjer, rustninger og våben.

Andre viste, hvordan man lavede mad og kunsthåndværk i den middelalder for 700 år siden, som var alt andet end mørk.

Fortælleglæde i øjenhøjde
Pladsen emmede af hygge, interessant musik, gøgl, fortællinger, kampe mellem riddere og fodfolk… der var meget at se på, og flere brugte adskillige timer på pladsen for at komme omkring og opleve det hele.

Et gennemgående træk ved årets marked, der blev forskånet for regn, mens publikum var til stede, var den sprudlende fortælleglæde, som aktørerne lagde for dagen. 

Om det var en syv-års dreng eller en 75-årig kvinde, fik de klare svar på deres spørgsmål om våbenbrug, madlavning, fremstilling af værktøj og møbler på Kong Menveds tid.

Overalt stod engagerede historiefortællere på spring for at dele viden i øjenhøjde på en underholdende og informativ måde.

Av for en tatovering
Flere steder kunne man prøve at trække i kopier af gamle kampdragter, høre om smykkefund fra middelalderen, se hvordan garnet fik farve af valnødder og brændenælder – og få en fornemmelse af, hvad der stod på menuen for 700 år siden.

Flotte hesteshows - og ind imellem ret voldsomme kampoptrin - var med til at gøre markedet ekstra festligt. Gik man på opdagelse i krogene, kunne man fx opleve, hvordan en voksen mand tappert lagde bryst til en stor tatovering, prikket stik for stik som på Kong Menveds tid.

I den mere fredelige afdeling lære latin på latinskolen.

Nyd billederne og den lille video, som snart lægges op her på siden.

Oplev eller genoplev Kong Menveds Marked 2017.

Du kan se billeder fra sidste år og læse mere om aktørerne på det særlige Kong Menveds Marked afsnit her på kulturkommune.dk: Kong Menveds Marked