Kong Menveds Marked 18. og 19. juni

Riddershows, rollespil, musikanter, børnekanoner på middelaldermarked ved Kalø Slot

31. maj 2016

Der er meget at glæde sig til, når Søndre Stegeløkke ved Kalø Slot 18. og 19. juni befolkes af det kæmpemæssige middelaldermarked, Kong Menveds Marked.

Arrangementet, som ventes at trække tusindvis af mennesker, byder på riddershows med kampe både til fods og til hest, rollespil, musikanter fra ind- og udland, fægteskole, børnekanoner og meget mere.

Peter Jørgensen fra Mjødladen er hovedansvarlig for Kong Menveds Marked i partnerskab med Syddjurs Kommune og en masse frivillige.

Lav dit eget sværd
Han fortæller, at publikum i de smukke kulisser, som dannes af slotsruinen, kan møde håndværkere som fx buemageren, der også giver både børn og voksne mulighed for at prøve bueskydning i praksis.

”Vi åbner også en række workshops, hvor man kan lave sit eget sværd, en sminkebod, hvor man kan få malet bl.a. pestbylder, som var almindelige på Kong Menveds tid, og vi gør i det hele taget meget for børnene”.

”Børn kan fx prøve at holde et sværd og blive iklædt harnisk, vi sætter nogle steder op, hvor det er muligt at lave hammerkast, og børnene kan også prøve at skyde med kanon på en borgmur,” fortsætter Peter Jørgensen.

Flotte kampe og hyggeligt lejrliv
I samarbejde med en lokal rideskole arrangeres ponyridning, og hen over weekenden vil man kunne opleve en masse spændende kampe iscenesat af kampgruppen Impus Tempus, som vil levere underholdende optrin og lejrliv på markedspladsen. Hansetropperne vil arrangere et storslag i den store arena.

”Vi åbner flere spiseboder end sidste år. Her vil man kunne få sig en ”Arme Ridder” eller prøve forskellige middelalderinspirerede retter, man vil fx kunne se en ko blive stegt over bål, se en høne blive slagtet og et dyr blive skåret op og gjort klar til mad,” siger den entusiastiske arrangør.

På markedet kan gæsterne købe brændte mandler, sydet og røget salt, mjød og vin, middelalderkjoler, tasker, hatte og filtting.

Peter Jørgensen understreger, at alt sker med tanke på at skabe en så autentisk stemning, som det er muligt. Således er også pynte- og brugstingene håndlavede, fremstillet af entusiastiske ildsjæle, som bruger mange timer på denne hobby.

Kong Menveds Marked er en kollektiv tidsrejse 700 år tilbage i tiden. Sidste år trak markedet 1770 betalende gæster. I år ventes endnu flere. Der er åbent begge dage fra klokken 10-17. Entréprisen er 75 kroner, børn under ti år har gratis adgang i følge med voksne.