Kong Menveds Marked med lokalt islæt

16.-17. juni mødes middelaldergodtfolk, riddere til hest, gøglere, boder og arbejdende værksteder

31. maj 2018:

I weekenden 16.-17. juni mødes middelaldergodtfolk, riddere til hest, gøglere, boder og arbejdende værksteder ved Kalø til Kong Menveds Marked. En stribe lokale aktører og kulturinstitutioner bidrager til middelalderstemningen.

 Når markedspladsen åbner kl. 10 lørdag d. 16. juni, er det med et program, der er spækket med kampshows, middelaldermusik og gøglere. Men ud over diverse optræden vil man også kunne høre historien om Kalø på flere forskellige måder.

Man vil blandt andet kunne opleve Museum Østjylland og Syddjurs Bibliotek dramatisere fortællingen om oprørske undersåtter, rebelske bønder og den hårde Kong Erik Menved, og Syddjurs Egnsteater bidrager til programmet med blandt andet dukketeater.

Byg en model af Kalø Slot
Vil man gerne bruge sine egne hænder til at få historien ind under huden, kan man besøge Karpenhøj Naturcenters bod, hvor man kan være med til at bygge en model af Kalø Slot, som det så ud i 1313. Man vil desuden her kunne samles om bålet og høre historien om hvorfor Kong Menved, borgen, fangerne og ikke mindst om dragen, der huserer i ruinen den dag i dag.

Vanen tro stiller spejdere fra Ryomgård og Ebeltoft op for at hjælpe til med afviklingen af trafik osv., og man kan oven i købet købe sig en rigtig spejderpandekage inde på markedspladsen, inden man går videre til Ebeltoft Rideklubs fold, hvor man kan få sig en tur på hester.

Formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur, Riber Hog Anthonsen, glæder sig over det lokale engagement i markedet. "Når vi nu afholder en event i unikke rammer med afsæt i den lokale kulturhistorie, er det virkelig skønt, at vores kulturinstitutioner og foreninger bringer et lokalt element ind i arrangementet, så gæster på markedet møder noget af det, som Syddjurs kan byde på udover middelalderoplevelsen".

Udover de lokale bidragydere tilbyder den store gruppe middelalderentuaster der befolker markedet et spændende indblik i danmarkshistorien. Der vil være nok af oplevelser at gå ombord i for både store og små, og mange af aktiviteterne vil især være henvendt til markedets yngste gæster, som kan glæde sig til levende historie i unikke rammer ved Kalø Slotsruin.

 

Tid og sted:
16. og 17. juni kl. 10-17, Sønder Stegeløkke-pladsen, Molsvej 31 (bag ved Kalø Slotskro).
Entré: 80 kr. for voksne. 40 kr. for børn 10-16 år. Børn under 10 år fri entré.

Billetter kan løbes på www.go-syddjurs.dk eller i indgangen.
Kong Menveds Marked arrangeres af Syddjurs Kommunes Kultursekretariat i samarbejde med Mjødladen.

Læs mere om markedet på https://www.facebook.com/kongmenvedsmarked.dk/ og på www.kongmenvedsmarked.dk