Masterclass om glødende kunst i ler og ild

Syddjurs Kommunes Billedkunstråd inviterer til masterclass med keramiker Jørgen Hansen

21. september:

Syddjurs Kommunes Billedkunstråd inviterer 4. oktober til masterclass med keramiker Jørgen Hansen Til masterclassen har du mulighed for at høre om keramikerens metoder og tilgang til det kunstneriske arbejde med keramikken. Hør blandt andet om tilblivelsen af den netop opførte skulptur på strandengen i Ebeltoft.

Som keramiker har Jørgen Hansen ofte udfordret de velkendte og accepterede udtryk, og han har gennem tiden udviklet en meget personlig arbejdsmetode.

Jørgen Hansen viser os gennem mange af sine skulpturer, en proces med at transformere lerets naturtilstand til skulpturens natur-udtryk. Dyreikoner som elefantkroppen, dyre-hove­det, skoven selv og træet, men også fadene og reliefferne bærer naturens udtryk i sig og fortæller om keramikerens fascination af naturens former og ønske om at kunne tolke dem.

Keramikeren fra Hyllested

Jørgen Hansen er en spændende keramikkunstner, der gang på gang overrasker med store spektakulære værker i hele verden.

Jørgen Hansen er mest kendt for sine spektakulære installationer, hvor han sammen med både lokale og udenlandske hjælpere bygger store arkitektoniske strukturer som brændes og gløder ved offentlige forestillinger.

Skulpturerne opføres ofte på steder med nærmest mytisk karakter, som f.eks. grænseområdet mellem Øst - og Vestberlin. Derefter står skulpturerne en ukendt tid afhængig af bl.a. vejret.

Igennem årene er han tildelt mange legater og priser. I 1999 modtog han 1.prisen på "European Ceramics'99" i Tyskland med følgende begrundelse: "Jørgen Hansen former sine monumentale kar ud fra ganske få men store elementer. Simpelt og klart konstrueret, afslører det suveræniteten i Jørgen Hansens håndtering af materialet. Den strenge enkelthed i formsproget og de ikke-spektakulære farvevalg, leder betragteren tilbage til karrets egentlige oprindelse og tilfører det en antropologisk og rituel genlyd".

Jørgen Hansen er uddannet på værksteder i Frankrig, England og Canada i perioden 1965-1972. Derefter etablerede han i 1972 eget værksted på Djursland, først i Tirstrup og senere i Hyllested ved Ebeltoft.

TID OG STED:
Masterclassen afholdes i auditoriet på Højskolen på Kalø, Skovridervej 1, 8410 Rønde 4. oktober kl. 19.30-21.30. der er gratis adgang og alle er velkomne.

Billedet: Over 300 besøgende oplevede Jørgen Hansen iscenesætte et spektakulært og levende værk ved vandet foran Maltfabrikken fredag 8. september. De så naturkræfterne og ilden arbejde med den store lerskulptur.