"Masterclass" på Kalø Højskole

Billedkunstrådet får besøg af kunstneren Kirstine Roepstorff - alle er velkomne til at være med

15. oktober 2016:
Billedkunstrådet har inviteret kunstneren Kirstine Roepstorff, der bor og arbejder i Berlin, til at komme på Kalø Højskole onsdag 9. november. Under besøget står Kirstine Roepstorff i spidsen for en "Masterclass", hvor alle interesserede kan høre om kunstnerens tilgang til sit arbejde med kunsten, inspiration, arbejdsmetoder m.v.

Kirstine Roepstorff stiller op til foredrag og dialog klokken 19.00 til et par interessante timer i auditoriet på Kalø Højskole i Rønde.

November måneds "Masterclass" bliver et møde med en kunstner, der i 1994 startede på Kunstakademiet som billedhugger, men hun brød hurtigt med de traditionelle, mandsdominerede medier for i stedet at udvikle andre, mere magtkritiske, kunstneriske strategier.

Skulpturel "klangoplevelse"
Gennem lang tid har hun arbejdet med fotokopier og stof sat sammen til collager. Hun genanvender massemediernes billeder i en ny og overraskende sammenhæng, der er æstetisk nyskabende og ofte meget spektakulær og farvestrålende. Værkerne har hidtil været koncentreret omkring samfundsmæssige magtstrukturerer.

I de sidste fem-seks år har Kirstine Roepstorff udviklet sig og anvender nu en mere skulpturel praksis, hvor hun inkorporerer skulpturelle elementer og skaber en ny form for visuel og kropslig "klangoplevelse".

Mennesket orienterer sig fortrinsvis med sine øjne. Men alt vibrerer, alt bevæger sig. Farver vibrerer, tanker vibrerer, mennesker vibrerer. I bund og grund er et billede blot en sammensætning af forskellige vibrationer, og de vibrationer har også en lyd. Det er den dimension, som Kirstine Roepstorff ønsker at inddrage i billeddannelsen.

 

Billedet til venstre: De rumlige installationer inviterer beskueren til at stoppe op og lytte til stilheden, der bevæger sig som usynlige lydbølger mellem elementerne. "Gule Drage".

 

Balance og bevidsthedslag
Formaliseringen af lyd og vibrationer står tydeligt frem i hendes skulpturelle klang-værker, hvor hun på poetisk vis indtager rummet. Et andet tema i kunstnerens praksis er ordet balance.

Ofte er hendes værker komponeret omkring horisontalelinjer, hvis opdelinger reflekterer forskellige bevidsthedslag. Menneskets hjerne er som en sky, som svæver mellem det bevidste og det ubevidste. Mikrokosmos og makrokosmos forenes i en sfærisk lyd, som i Kirstines Roepstorffs seneste værker materialiserer sig i messing, glas og beton.

De rumlige installationer inviterer beskueren til at stoppe op og lytte til stilheden, der bevæger sig som usynlige lydbølger mellem elementerne.

Kirstine Roepstorff er anerkendt i kunstverdenen, og også Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst har fået øje på hende. Hun er således udpeget til at stå for den danske pavillon på Venedig Biennalen i 2017.

Billedet til højre: Kirstine Roepstorffs værker har hidtil koncentreret omkring samfundsmæssige magtstrukturerer. "Chinese Waters".

 

Tid og sted:
Masterclass onsdag 9. november klokken 19.00 i auditoriet på Kalø Højskoles auditorium, Skovridervej 1, 8410 Rønde.

Der er åbent for alle og fri entré.

Link:
http://kopenhagen.dk/magasin/magazine-single/article/kirstine-roepstorff-skal-repraesentere-danmark-paa-venedig-biennalen-2017/